“Litar på personligheten“

Hon har gjort en raketkarriär i media. Programledare för Svt och en riktig åsiktsmaskin. I år blir hon den yngsta Sommarprataren i P1.

Först och främst, ett stort grattis! Hur känns det att vara en av årets sommarpratare i P1?
– Tack! Det känns faktiskt riktigt coolt. Jag ska inte ljuga, en del av sommarpratarna känner jag inte till, men så kommer det plötsligt stora politiker och historiker -och lilla jag från ingenstans.

Du är den yngsta sommareprataren i år. Känner du att pressen är hårdare mot dig tack vare det?
– Ja jag känner att jag verkligen måste knäcka de andra, något annat skulle vara pinsamt. Jag vill kunna representera den yngre generationen på rätt sätt.

Har du någon plan på hur det skulle gå till för att knäcka jättarna?
– Nej jag vet bara att jag inte ska vara tråkig, eller tro att jag på något sett skulle vara bäst. Jag kommer istället satsa på att vara ärlig, rak på sak men framförallt riktigt rolig. Så länge jag är mig själv så tror jag det kommer att bli riktigt bra.

Dina karaktärer du spelat för att få fram politiska åsikter och vardagsbetraktelser har till stor del varit humoristiska och ibland inte alls så smickrande. Hur pass fåfäng är du utan karaktärerna?
– Det är så olika. Jag förlitar mig så mycket mer på min personlighet i vardagen än mitt yttre. Ingen vill väl gå runt och se ut som ett äckel egentligen, men det skulle inte göra mig något om jag inte hade smink såklart.

Hur ser dina sommarplaner ut?
-Jag kommer att jobba som ett as, men även ägna tid åt att bara ta det lugnt utomlands.

Passar du på att träna under semestern eller njuter hellre av att äta precis vad du vill och dricka drinkar?
-Jag brukar faktiskt gå ned på sommaren, för jag tycker det är för varmt att äta. Det är på vintern jag lagrar och går upp i vikt precis som en björn! Men annars så äter jag verkligen allt jag vill -skiter fullständigt i vad man bör och inte bör äta inför strandsäsongen.

Vi har förstått att du jobbar och sliter nonstop, hur kommer din höst att se ut?
-Jag har gjort “Ana Gina Show“ i tre säsonger nu och kommer börja med ett nytt program som heter ”The Fabulous Life of Ana Gina”. Det kommer fortfarande att vara en talkshow med massa kändisar, men vi kommer även hålla oss utanför studion. På så sätt få ta del av vardagen mer, träffa upcomings men även få ta del av mitt liv samtidigt.

Du kan höra hennes sommarprat i P1 på torsdag 18/8

Bild: Svt.se

Ana Gina som programledare för sin egna talkshow.

Ana Gina som programledare för sin egna talkshow.

Ana Gina bryr dig om sitt yttre, men prioriterar alltid att vara sig själv och litar mer på personlighet än yta.

Ana Gina bryr dig om sitt yttre, men prioriterar alltid att vara sig själv och litar mer på personlighet än yta.

cimon.lundberg@improveme.se

2011-08-15 13:33:00

Publicerad: 15 augusti 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige