“Vill bli snygg på bild“

improveme.se

Veronica Maggio var sommaren mest flitigt turnerande artist och publiken verkar ha gillat det hon framfört. På Rockbjörnen Live 2011 vann hon nämligen i två kategorier: Årets kvinnliga liveartist och Årets svenska låt, för "Jag kommer". Vi tog ett snack med dubbelvinnaren inför den stora galan.

Grattis, Veronica! Är det viktigt för dig att få den här typen av utmärkelser?
-Jag vet inte hur viktigt det är, men det känns väldigt hedrande och kul. Jag tror inte att det är någon i den här branschen som inte gillar bekräftelse och uppskattning. Det känns väldigt, väldigt roligt att folk aktivt har gått in och röstat.

Har du kanske till och med försökt att uppmana folk att rösta?
-Jag har gått in en gång på min Facebook och lagt ut en länk och sagt: “gå in och rösta“. Och så har jag röstat en gång själv också (skratt).

Har du hunnit se några konserter själv i sommar?

-Just i år har jag haft med mig min son jättemycket. Då går jag bara upp på scen och spelar och sen går jag hem till hotellet. Jag såg i och för sig Daniel Adams-Ray för inte så länge sen, det var jättebra. Markus Krunegård har jag också sett. Det känns extra roligt att kolla när det är någon man känner.

Gillar din son Bosse din musik?
-Han gillar musik, det gör ju alla barn. De tycker att det är kul med lite rytm. Framför allt tycker han om när jag spelar piano. Men jag vet inte om han gillar min musik mer än något annat.

Du brukar inte sjunga “Jag kommer“ som vaggvisa alltså?
-Nej (skratt). Fast när jag höll på och repade så sjöng jag låtarna för honom också, bara för att repa dem extra mycket.

Vad får dig att må bra?
-Just nu får jag ganska lite vila, så då är det att pyssla omkring hemma och göra fint.

Har du någon vardagslyx som du unnar dig?

-Min vardagslyx är att jag alltid äter precis det jag vill ha. Jag lagar goda middagar och går och köper goda prylar på saluhallen.
 
Skulle du kalla dig fåfäng?
-Jag är fåfäng i vissa forum. Jag kan lätt gå ner och se ut som skräp på Konsum i trasiga mjukiskläder och osminkad. Då känns det inte så farligt. Men i vissa sammanhang vill man gärna vara uppstyrd. När det gäller plåtningar och sånt så är jag väldigt noga med exakt hur jag vill bli sminkad.

Jag har fått för mig att du också är ganska mån om hur du blir på bild.

-Ja, jag är nog ganska petig när det gäller det mesta. Jag har sett så mycket fula bilder på mig själv i tidningar och det är ju tråkigt (skratt). Man vill hellre vara snygg på bild! Jag vet ungefär vilket ljus som brukar funka och vilket ljus som inte brukar funka, så då säger jag till.

Har du något intresse för makeup och hårstyling?
-Jag har nog aldrig varit särskilt bra på smink. Jag har ganska mycket billigt smink. När det gäller frisyren klagar folk ofta på att jag alltid har samma frilla.

Gör du något särskilt för att hålla dig i form?
-Jag är så dålig på att träna. Jag tränade väldigt mycket när jag var yngre. Nu har jag inte haft tid. Men jag rör väldigt mycket på mig, dels när jag står på scen och så tycker jag om att gå.

Har du något motto du lever efter?
-”Snäll mot de snälla, hård mot de hårda” kanske?

Du har helt fantastisk hy. Hur sköter du om den?
-Jag använder bara Dermalogica-produkter och det tycker jag funkar jättebra.

Är utseendet viktigt som artist?
-Det verkar som det. Folk kommenterar väldigt mycket hur andra människor ser ut och det gör jag nog själv också när jag sitter och kollar på teve. Men jag tror inte att det spelar någon roll i det långa loppet, det är ju så klart musiken som är det viktiga.

Namn: Veronica Sandra Karin Maggio
Ålder: 30 år
Bor: Vasastan i Stockholm
Gör: Artist och låtskrivare
Familj: Sambon Nils och sonen Bosse

Veronica Maggio har gjort runt 30 spelningar i sommar och är därmed den mest flitigt turnerande artisten i Sverige.

Veronica Maggio har gjort runt 30 spelningar i sommar och är därmed den mest flitigt turnerande artisten i Sverige.

Här uppträder hon under Allsång på Skansen.

Här uppträder hon under Allsång på Skansen.

“Musik är det roligaste jag vet”, säger hon till improveme.se.

I veckan tog hon emot två Rockbjörnar på Gröna Lunds scen, för

I veckan tog hon emot två Rockbjörnar på Gröna Lunds scen, för “Årets kvinnliga liveartist” och “Årets svenska låt”. Den senare kategorin vann hon för sin hit “Jag kommer”.

“Sommaren är lite högsäsong. Man får ta det lugnt på vintern i stället och åka till något varmt land när alla andra är kvar och sliter”, säger Veronica.

Veronica tillsammans med sin kärlek, musikern Nils Tull.

Veronica tillsammans med sin kärlek, musikern Nils Tull.

malin.lundblad@improveme.se

2011-09-02 11:27:00

Publicerad: 2 september 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige