Rasar mot tv-bolaget

improveme.se

Skönhetsföretaget FACE Stockholms grundare och vd Gun Nowak rasar mot produktionsbolaget STO-CPH och Kanal 5 efter att ha blivit lurad att delta i programmet "Svenska miljonärer".

Entreprenören Gun Nowak, grundare till det framgångsrika svenska makeup- och hudvårdsföretaget FACE Stockholm, blev ombedd att delta i ett tv-program om kvinnliga företagare. Trots att hon själv inte trivs i offentlighetens ljus tackade hon ja, för att hon trodde att hennes medverkan kunde inspirera andra kvinnor att starta egna företag och våga bli entreprenörer.

Arbetsnamnet var
“Framgångsrika svenskar“ och programmet skulle handla om affärsmannaskap. Men slutprodukten blev inte vad Gun hade väntat sig. Kanal 5, som sänder programmet, bytte namn på serien till “Svenska miljonärer“ och vinklade om materialet så att det istället fokuserar på jetsetliv, extravagans och sociala tillställningar.
-Jag tycker att det är förskräckligt. Jag blev chockad när jag såg trailern och känner mig grundlurad, säger Gun Nowak till improveme.se.

Filmteamet följde henne
medan hon arbetade i FACE Stockholms butiker, lager och kontor. Inget av det materialet används sedan i programmet.
-All den tid vi la på att prata om mitt entreprenörsskap känns bortkastad. Istället fokuserar de på party, party, party. Programmet känns oerhört töntigt, säger hon.

Ikväll sänds det avsnitt av “Svenska miljonärer“ där Gun medverkar. Men själv låter hon teven vara avstängd.
-Jag ska inte titta ikväll, det har jag ingen lust med, säger hon till improveme.se.

Bildspel: Rasar mot tv-bolaget

Bildspel: Rasar mot tv-bolaget

[email protected]

2011-09-14 14:13:00

Publicerad: 14 september 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp