Yvonnes skönhetsknep

improveme.se

Före detta Miss Universum Yvonne Ryding driver sedan 16 år tillbaka ett eget hudvårsmärke. Nu lanserar hon det på den amerikanska marknaden.

Vem vänder sig dina hudvårdsprodukter till?
-Från början var det 30+, men de senaste tre-fyra åren har vi märkt att yngre kvinnor blir mer och mer intresserade. I dag har vi kunder från äldre tonåren och uppåt. Jag har ju produkter som även en ung hud kan använda. Det är inte för aktiva och har mer fukt än fett.

Har du märkt några särskilda hudvårdstrender under de år serien funnits på marknaden?

-Gud ja. En otroligt stark trend är att man har tagit bort parabenerna. Det har inte varit något lätt match för branschen att ta sig an, man har fått göra ganska stora ingrepp i recepten. En annan trend är att allt ska vara ekologiskt. Jag har tagit hjälp av Susanna Lassus, en riktigt guru i kosmetikbranschen som har kontakter inom EU, och har lagt mig lite mittemellan. Vi jobbar med vissa ekologiska ingredienser och vissa ämnen som i grunden är naturliga, men som genom vissa processer blir molekylsmässigt mindre och mer aktiva, så att de kan ge mer aktiva resultat.

Vad tror du att vi kommer att se mer av i framtiden när det gäller hudvård?

-Jag tror att vi kommer att se ännu mer specifika produkter för specifika problem. Man har till exempel kar kommit fram till att vi har fyra olika sorters rykor, så beroende på vilken sorts rynka du vill behandla kommer du att kunna få en speciell kräm för just den rynkan.

Vad är skönhet för dig?
-För mig är det balansen mellan det inre och det yttre. Att må bra, ta hand om sig, äta rätt, dricka rätt och ta hand om själen likväl som att du vårdar dig med rätta produkter.

Har du något skönhetsknep som du kan dela med dig av?

-Många av oss sitter långa dagar framför datorn, och det är ett fördärv för både själen, huvudet, ögonen och huden. Det är vanligt att man får den där typiska datorhuden där man är röd på kinderna, hakan och pannan av strålningen från datorn. Det ser man särskilt på män som inte har något skydd på huden i form av tiill exempel makeup. Jag rekommenderar att man gör en rejäl rengöring och återfuktning när man kommer hem från jobbet, kanske till och med lägger sig i badet och använder en ansiktsmask så att huden får återhämta sig.
 
Din hudvårdsserie ska nu lanseras i USA. Hur ser efterfrågan ut där?
-Rent allmänt tror jag att Sverige står för en rad positiva saker just nu i USA. Det är många som pratar om “Swedish style“: ekonomi och politik, men också vårt sätt att leva. Vår närhet till natur och den höga kvaliten på svenskproducerade produkter. Tanken är väl också att min historik och bakgrund ger ytterligare djup åt varumärket, i USA är det lite intressant med skönhetsdrottningar. Jag tror att de kommer se det som positivt att jag är en ex-Miss Universe som gjort något mer.

FAKTA: Yvonne Ryding

Ålder: 48 år
Bor: Ås
Gör: Driver hudvårdsmärket Yvonne Ryding
Aktuell: Med lansering i USA

Yvonne Ryding gillar naturlig skönhet.

Yvonne Ryding gillar naturlig skönhet.

Hennes hudvårsprodukter innehåller många ekologiska ingredienser och vegetabiliska oljor.

Hennes hudvårsprodukter innehåller många ekologiska ingredienser och vegetabiliska oljor.

Nu ska även amerikanarna bli frälsta av svensk hudvård.

Nu ska även amerikanarna bli frälsta av svensk hudvård.

Yvonne som

Yvonne som ”Miss Universe” år 1984.

Yvonne är lika vacker idag, mycket tack vare att hon alltid tagit god hand om sin hy.

Yvonne är lika vacker idag, mycket tack vare att hon alltid tagit god hand om sin hy.

[email protected]

2011-09-22 08:07:00

Publicerad: 22 september 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp