Mejkad på rekordfart

improveme.se

Du behöver inte stå framför spegeln i evigheter för att fixa en fräsch sminkning. Här är en vardagsmakeup i sju enkla steg som du hinner med på bara några minuter.

Pati Prema Dubroff är en av Hollywoods mest anlitade makeup-artister, som bland annat sminkat Kate Bosworth och Gwyneth Paltrow. Hon menar att du snabbt och lätt kan uppnå en polerad look med en minimal mängd smink.
-Det första du måste göra är att hitta acceptans när du tittar dig i spegeln. Hjärnan vill fokusera på skavanker, men kom ihåg skönheten i den du är, säger hon i Gwyneths hälsonyhetsbrev GOOP.

Gör så här för att fixa Patis naturella snygglook:

1. Jämna ut hudtonen med en liten mängd foundation eller concealer. Fokusera på skuggorna runt näsan, munnen och under ögonen.

2. Applicera lite krämrouge mitt på kindknotorna -försök att hitta en nyans som ligger nära den färg dina kinder får när du rodnar. Pati Prema Dubroff rekommenderar Estee Lauders Signature Silky Créme Blush.

3. Lägg en mörk, gärna vattenfast, eyelinerlinje längsmed den övre fransraden.

4. Använd sedan en penna i samma färg som dina ögonbryn. Dra en linje som följer ögonlocksvecket och sudda ut den med fingrarna eller en tops. Detta gör du istället för att lägga ögonskugga -det ger ditt ögonlock mer av en kontur, men på att mjukare sätt.

5. Böj fransarna och lägg på ett eller två lager mascara.

6.
Spana in dina bryn. Finns där några strån som behöver plockas eller partier som behöver fyllas i?

7.
Applicera ditt favoritläppglans eller läppstift på läpparna -sedan är du redo att gå hemifrån!

Bildspel: Mejkad på rekordfart

Bildspel: Mejkad på rekordfart

malin.lundblad@improveme.se

2011-11-17 15:34:00

Publicerad: 17 november 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige