“Våga testa något nytt“

improveme.se

improveme.se är på plats med en stor monter på ATTITUDE STOCKHOLM-mässan i Kista. Här sprang vi på Petra Tungården, moderedaktör på Metro Mode, och passade på att förhöra henne om skönhetsvanor, stilikoner och baksmälleknep.

Har du sett något extra intressant under mässan?
-Jag älskar Lars Wallins monter, de har jäkligt goda drinkar där. Sen älskar jag att kolla på alla skönhetsgrejer. Jag testade en ögonkräm som tydligen ska göra mirakel och som jag funderar på att köpa.

Vilket är ditt bästa makeuptips?
-Det är nog att använda gula basprodukter, så att man får bort alla röda pigment i ansiktet. Man bör satsa på en ganska gul foundation, många väljer en som är alldeles för röd.

Har du bestämt hur du vill se ut på nyårsafton?
-Jag kommer nog att köra en ganska klassisk look med mycket lösögonfransar. Jag använder fransar från MAC som är gjorda med riktigt hår och är jättebra. Sotade ögon och ljusa läppar, kanske lite solarium innan.

Vad är ett vanligt misstag folk gör när de sminkar sig?
-Att man har kvar samma look som när man var 14. När man blir äldre använder man kanske fler och dyrare produkter, men man sminkar sig fortfarande på samma sätt. Därför tycker jag att man ska våga testa något nytt -och kanske hitta något man passar ännu bättre i.

Vilken är den bästa skönhetsjulklappen?
-Kanske någon spaupplevelse eller ansiktsbehandling som man själv inte skulle unna sig.

Har du någon skönhetsförebild eller ikon som du inspireras av?
-Jag älskar Kim Kardashian. Hon är alltid extremt snyggt sminkad. Och Jennifer Lopez, för att hon så tidlös. Hon har hittat det hon passar i och hållit fast vid sin glow-look i alla år.

Hur håller du dig i form?
-Jag har precis börjat träna med en PT. Vi kör mycket kondition kombinerat med styrka, jag kan till exempel cykla samtidigt som jag lyfter vikter. Just nu är målet att försöka få bort spritfettet (skratt).

Apropå sprit, har du något bra bakfylleknep?
-Det bästa är ju att dricka mycket vatten. Jag blir lätt svullen dagen efter jag har druckit alkohol, så jag köper örttabletter från naturapoteket, som driver ut vätska.

Vad har du för hudvårdsrutin?
-Jag har precis börjat med Estee Lauders produkter och blivit helt frälst. Jag märkte skillnad på bara en vecka.

Vad får dig att bli riktigt avslappnad?
-Massage. Jag älskar massage, det är det bästa som finns. Jag är aldrig tyst -förutom när jag blir masserad.

Vad brukar du satsa på för look när du ska på fest? Hur ser din signaturlook ut?
-Jag älskar sotade ögon i jordnära färger, snarare svart än brunt, och ljusa läppar. Sen älskar jag highlighter, det är lite min signaturlook. Men man får passa sig så att man inte tar för mycket, då ser man ut som en transa (skratt).

Hur tar du hand om ditt hår?

-Jag går till världens bästa frisör -Steve Terry på You Stockholm.

Bildspel: “Våga testa något nytt“

Bildspel: “Våga testa något nytt“

[email protected]

2011-11-27 13:16:00

Publicerad: 27 november 2011

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip