Proffsets bästa tips

improveme.se

Stjärnornas makeup-artist Jonas Wramell från Oriflame är, precis som improveme.se, på plats under ATTITUDE STOCKHOLM-mässan i Kista. Här delar han med sig av stjärnknepen som du kan använda själv, för att sminka dig som proffsen.

Skaffa rätt foundationnyans
Din hudton förändras under året, beroende på vilken årstid det är. Därför bör du ha en foundation i den ton din hud har när den är som allra blekast -och en foundation i den ton din hud har när den är som mest solbränd. Under året kan du sedan blanda de två nyanserna för att få fram en perfekt ton. För att veta om du lyckats få fram den ultimata färgen, dra ett streck längsmed ditt kindben. Om strecket knappt syns är du rätt ute.

Använd en foundationpensel
För att få en jämnt resultat är det bästa att använda en pensel för att applicera din foundation. Det blir både snyggare och mer hygieniskt än att använda fingrarna eller en svamp. Fingrarna är alltid lite oljiga och svampen suger lätt åt sig hudavlagringar. En foundationborste rengör du enklet mellan varje applikation.

Glöm inte öronen
Om du har kort eller uppsatt hår, glöm inte att applicera lite foundation även på öronen. Där är huden tunn och ser ofta lite röd ut, så kontrasten mellan öronen och en perfekt lagd bas över ansiktet kan se konstig ut.

Skugga brynen
“Ögonbrynen ramar inte bara in ögonen, utan hela ansiktet“, säger Jonas Wramell. Därför lönar det sig att lägga lite krut på brynen, genom att markera, fylla i och göra dem lite mer buskiga och framträdande. För bästa resultat, använd en ögonbrynsskugga snarare än en penna och välj en nyans som är lite brungrå, nästan “råttärgad“. Undvik röda toner i brynen.

Måla fransarna med rätt teknik
De flesta målar fransarna rakt upp, inifrån och ut. Men Jonas Wramells tips för en tätare, tjockare och snyggare fransrad är att borsta den innersta tredjedelen av fransarna snett inåt, i riktning mot näsan. Den mellersta delen av fransraden borstar du rakt uppåt och de yttersta fransarna borstar du snett utåt, i riktning mot tinnigarna. På så sätt separeras dem på ett snyggt sätt.

Ge ansiktet konturer
Använd ett solpuder för att ge ansiktet lite mer konturer. Tänk dig att du målar som siffran tre på vardera sida av ansiktet. Du borstar pudret från tinningarna inåt längs kindbenet och sedan utåt och nedåt längsmed käkbenet och hakan.

Applicera rosor på kinderna
Dutta rouget mitt på kindknotans högsta punkt, själva “äppelkinden“. Har du lite foundation kvar i din foundationborste kan du gärna borsta av det sista lite försiktigt ovanpå rouget, så att det ser ut som att rosigheten kommer inifrån huden.

Pensla på läppstiftet
Läppstiftet är i dag hett även bland unga tjejer. För bästa resultat tipsar Jonas om att skippa läppennan och istället applicera läppstiftet med hjälp av att dutta på det med en läppensel.

Bildspel: Proffsets bästa tips

Bildspel: Proffsets bästa tips

malin.lundblad@improveme.se

2011-11-27 14:48:00

Publicerad: 27 november 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige