Brunt är det nya svarta

improveme.se

Oriflames makeupartist Jonas Wramell berättar om säsongens hetaste sminktrender och verktygen du behöver för en perfekt look.

Vad kommer vi att se för makeuptrender i vinter?
-Varje säsong kommer många olika trender, men den trend som jag tycker mest om är inspirerad av jordtonerna. Man kan säga att ”brown is the new black”. De heta nyanserna är bland annat koppar, brunt blandat med grått och nästan lite rostiga pigment i färgskalan, vilket är ganska tacksamt för den svenska hudtonen. Det funkar lika bra för blåögda som för brunögda och jag tycker att det är den snyggaste färgtonen.

-När det kommer till basen så gäller snygga, enkla basprodukter som bara ger en naturlig fräschör. En trend är att ha ljusreflekterande pigment och det är något vi använt i Oriflames Studio Artists-kollektion. Det blir mer och mer trendigt att man inte vill förändra sitt utseende, utan bara förstärka det man redan har.

Är det någon del av ansiktet som är mer i fokus just nu?
-Jag förespråkar alltid en balans. Det beror lite på hur man själv ser ut och hur man vill sminka sig: antingen så fokuserar man på ögonen eller på läpparna. Men någonting som ligger mer i fokus nu än det gjort tidigare är läppstiftstrenden. Det har varit mycket läppglans i många år, men nu ser man mer och mer unga tjejer som använder läppstift. Det tycker jag är skitkul, för läppstift har tidigare ansetts som lite tantigt. Men en krämig läpp är mycket mer attraktiv än en överglossig läpp.

Vem är den stora skönhetsikonen just nu? Finns det någon känd kvinna som representerar dagens look?
-Katy Perry är till exempel en stor förebild, för hon är inte rädd för att använda mycket smink och hon har en väldigt speciell och skön makeupstil. Även Rihanna är populär.

Vad tror du kommer att bli nästa stora grej inom makeup?
-Just nu jobbar jag med produkter som ska komma ut 2013, det tar så lång tid. Men jag hoppas på att den naturliga looken ska bli starkare och starkare. Det är min favoritlook hos tjejer -den här klassiska Abercrombie-tjejen som är naturligt vacker, där man ser fräknar som lyser igenom och buskiga, stora bryn. Produkter med förstärkande ingredienser i, som en mascara som gör att fransarna växer sig längre och tjockare, kommer att komma ännu mer i framtiden.

Hur många makeuppenslar behöver man för att ha en komplett uppsättning?

-Man behöver inte ha så många. Man behöver ha en schysst ögonskuggspensel, en foundationpensel och en läppensel. Det tycker jag är de tre penslarna som man egentligen behöver.

Bildspel: Brunt är det nya svarta

Bildspel: Brunt är det nya svarta

[email protected]

2011-12-15 15:33:00

Publicerad: 15 december 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp