Myter om din vinterhy

improveme.se

På vintern utsätts ansiktet för stora påfrestningar när det gäller väder och vind. Men hur ska man egentligen ta hand om sin hud i kylan? Vi skiljer sant från falskt.

Vill du slippa hudproblem som torr, flagnande och köldskadad hud?

Spana då in
de 5 myterna om din vinterhud i bildspelet ovan -och försäkra dig om att du inte behandlar ditt ansikte helt fel.

Myt 1:

Myt 1: ”Min hy mår bättre av att jag stannar inomhus.” Extrem kyla drar vissterligen fukten ur din hy. Men att bara sitta inne är inte heller någon hit. Se till att njuta av vintervädret och vintersporterna men skydda dig noga med fuktkräm och solskydd.

Myt 2:

Myt 2: ”Om jag har fet hy behöver jag inte smörja in mig.” Hårt väder med vind, blåst och snö sliter på alla hudtyper – även de feta. Utan skydd och fukt tar även din feta hy stryk.

Myt 3:

Myt 3: ”Vind ger min hy en härlig och naturlig glöd.” Visst blir kinderna och näsan röda av kyla och vind, men det kan i värsta fall sluta med brustna kärl på kinderna. Går det riktigt illa kan du till och med få bestående skador på din hy. Skydda dig med en scarf och var försiktig.

Myt 4:

Myt 4: ”Ju tjockare kräm, desto bättre.” Konsistensen på din kräm har inget att göra med hur pass bra den absorberas av din hy. Om man vet med sig att man lätt blir torr kan ett serum i tillägg till fuktkrämen vara ett bra.

Myt 5:

Myt 5: ”Mulet väder gör att jag kan skippa solskyddet.” Det är aldrig bra att skippa solskydd. Inte ens då det är mulet. Solens strålar tränger nämligen igenom ändå och kan skada din hy precis på samma sätt som när det är soligt. Med andra ord: använd solskydd i alla väder!

[email protected]

2011-12-16 08:11:00

Publicerad: 16 december 2011

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip