Vacker hy till nyår

Det är bara några dagar kvar till nyårsafton, då vi vill se ut som den snyggaste versionen av oss själva. Men även om hyn känns trist och glåmig i dag hinner du få ett vackert ansikte till nyårsafton –om du skyndar dig. Börja redan idag!

Dag 1:

Har du frossat i julgodis, lussekatter, pepparkakor och Aladdinaskar under julhelgen? Nu är det dags att sätta stopp, för hudens skull. Allt för mycket socker och snabba kolhydrater kan göra huden inflammerad, irriterad och ojämn i tonen. Skrota resterna och satsa på att äta nyttigt varje dag fram till nyårsafton. Din kropp längtar efter protein och grönsaker. Se även till att dricka mycket vatten.

Dag 2:

Dags att exfoliera huden! Om du vill använda en mekanisk skrubb med fina korn som slipar bort döda hudceller, eller om du hellre använder en kemisk peelingprodukt, väljer du själv. Börja med att ge dig själv en ansiktsmassage för att dränera lymfan. Använd knogarna och massera ansiktet från mitten och ut mot sidorna. Avsluta med exfolieringsprodukten, som du använder med lätta fingrar i cirkulära rörelser.

Dag 3:

Många blir torra i hyn så här års, inte minst då vi har värmen på inomhus vilket gör luften torr. Du har redan fått bort döda hudceller och öka lystern i din hy. Boosta nu fuktnivån med en fuktgivande ansiktsmask och avsluta med en ansiktskräm som innehåller hyaluronsyra. Gå och lägg dig tidigt för att få ordentligt med skönhetssömn.

Dag 4:

Nu är det nyårsafton och dags för den stora festen! Gör inte misstaget att överdosera smink, utan låt din fräscha hy lysa igenom. Börja med en primer, applicera ett tunt lager foundation och täck över eventuella pigmentfläckar, finnar och röda partier med en concealer. Borsta lite rouge på kindbenen för en pigg och frisk look.

Redaktionen
Publicerad: 27 december 2016
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp