Snygg till nyår

improveme.se

Outfiten är fixad, skorna putsade och skumpan inköpt. Men du har väl inte glömt att ansiktet? Vi har guiden till hur du blir fräschast på festen.

Snart ringer vi in det nya året, så varför inte starta det med en smäll? Tipsen som gör damerna till pangbrudar, och herrarna till bombnedslag, hittar du nedan.

Kropp
Att synligt gå ner i vikt dagen innan nyår är näst intill omöjligt, men gör så gott du kan. Undvik produkter som sväller upp magen och rensa kroppen med att dricka vatten och grönt te istället för kaffe och läsk. Läs mer om hur du kan göra här.

Ansikte
Skrubba ansiktet för att bli av med döda hudceller och få ett fräscht ansikte till kvällens festligheter. Har du oturen att få en finne mitt på ansiktet dagen innan festen, låt den för guds skull vara. Att klämma den lämnar bara efter fula ärr, istället kan du applicera en finnkräm som torkar ut den och du slipper märken.

Acnemedel kan dock torka ut huden, så se till att återfukta den väl. Välj en oljefri produkt som mjukar upp huden utan att blockera porerna. På så sätt slipper du den glansiga, feta hyn som annars kan uppstå.

Ansiktshår
Vare sig du väljer trimmat eller helrakat kan ansiktshåret lyfta din nyårsoutfit en smula. En enkel skäggtrimmer hjälper dig bestämma rätt längd, men se till att det är kortare på halsen och längre vid käkbenen. Det framhäver din ansiktsform.

Om du väljer slätrakat, se till att använda raklödder och återfuktningskräm. När porerna är öppna, exempelvis efter duschen, är bästa tillfället för att ta bort skägget. Raka medhårs för att undvika inåtväxta hårstrån och skölj hyveln ofta för att få en smidigare rakning.

Ögonbryn
Men det är inte bara ansiktshåret under ögonen som behöver fixas. Ögonbrynen tänker inte många på men försök att noppa vid behov.
För att trimma på rätt sätt börjar du med att kamma hårstråna uppåt med en liten borste eller en ren mascaraborste. Klipp brynen i höjd med övre kanten med hjälp av en sax. Ska du noppa, noppa med måtta. Gör du för mycket ser det bara onaturligt och ojämnt ut, så om du är osäker bör du gå till ett proffs första gången.

Ögon
Om du väljer att festa dagen innan nyår är helt ditt val, men se till att få nog med sömn för att orka hela nyårsdagen. Mörka ringar under ögonen kan bli ett resultat av en hård kväll med för mycket alkohol och för lite sömn. En ögonkräm som trollar bort ringarna är ett alternativ, men för att vara helt säker på att vara snygg på nyårskvällen bör du ta det lugnt dagen innan.

Mun
När tolvslaget börjar närma sig ska du inte behöva oroa dig för din andedräkt, utan mer för vem du ska kyssa. Hittar du någon -se till att lukta gott. Med munskölj eliminerar du eventuella svavelgaser på tungan. När du ändå sköter din mun, varför inte göra de snygga? Passa på att bleka tänderna inför nyårsnatten så lyser du upp rummet lite extra, mer om hur du går till väga kan du läsa här.

Bildspel: Snygg till nyår

Bildspel: Snygg till nyår

[email protected]

2011-12-30 11:18:00

Publicerad: 30 december 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp