Fräscha upp armarna!

Knottror på baksidan av överarmarna beror på en delvis ärftlig hudåkomma som heter keratosis pilaris, där hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager rubbats. Så här råder kan du göra för att reducera problemet!

Håll koll på stressen
Vissa läkare menar att höjda nivåer av stress kan göra problemet värre. Försök därför att hitta avslappning i din vardag -inte bara för hudens skull utan också för att må bra och hålla dig frisk.

Ät d-vitamin

Det verkar också finnas ett samband mellan d-vitaminbrist och knottrig hud. Ät därför mat rik på d-vitamin eller se till att få i dig ett kosttillskott.

Återfukta huden

Så här års är det lätt att huden blir torr, vilket också kan förvärra problemet. Försök att inte duscha i alltför varmt vatten och stå inte för länge i duschen. Använd en mild tvål och smörj alltid in dig med en fuktgivande lotion efter dusch eller bad.

Exfoliera mera

Att exfoliera huden regelbundet kan också hjälpa till att reducera knottrigheten och göra huden slätare och mjukare. Använd en kemisk peelingprodukt och skrubba huden mjukt med cirkulära rörelser.

Uppsök en hudläkare

Om du besväras mycket av problemet och inget av ovanstående knep har hjälpt kan det vara dags att boka in en tid med en hudexpert. Han eller hon kan rekommendera behandlingar eller skriva ut antibiotiska preparat.

Redaktionen
Publicerad: 25 juni 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp