Rätt vård för din hy

improveme.se

Vet du vilken sort hy du har? Det är grunden till att hitta rätt produkter och hudvårdsrutiner. Om du är osäker, så kika igenom hudtyperna som vi listar nedan.

Fet hy
Den feta hyn är vanligast bland ungdomar, som ofta drabbas av tonårsakne. Hudtypen karaktäriseras av finnar, pormaskar, förstorade porer och glansig hy. Trots att den är fet behöver din hy fukt, men välj gärna lättare krämer eller hudvård i gelform. Undvik hudoljor och grova peelingkrämer.

Torr hy
Torr hy kännetecknas av att den lätt stramar och kan börja fjälla. Här bör du satsa på återfuktande, gärna fetare produkter såsom hudoljor. Bannlys ansiktsvatten och andra hudprodukter som innehåller alkohol. Var noga med att använda både dag- och nattkräm, särskilt på vintern.
 
Känslig hy
En känslig hy lätt blir röd, får utslag eller svider när du använder starka produkter med
mycket aktiva ingredienser. Välj hellre mild hudvård speciellt utformad
för känslig hy och var försiktig när du testar nya produkter. Testa hellre en ny produkt på en mindre hudyta innan du använder den i hela ansiktet.

Blandhy

Blandhy är den allra vanligaste hudtypen. Den innebär att du har fetare och torrare partier. Ofta är man fetare i T-zonen -i pannan, på näsan och på hakan -men torrare över kinderna och runt ögonen. Du kan oftast använda produkter anpassade för “normal hy“, men ännu bättre är det att använda produkter för fet hy på T-zonen och för torr hy där den är torr.

Bildspel: Rätt vård för din hy

Bildspel: Rätt vård för din hy

[email protected]

2012-03-05 14:26:00

Publicerad: 5 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp