Så blir du kvitt svarta pormaskar

improveme.se

Har du svarta pormaskar som inte vill ge med sig? Lugn. Improveme.se:s hudexpert Johanna Millerhovf tipsar om hur du blir kvitt irriterande ”blackheads”.

Stora och svarta pormaskar är särskilt vanligt hos killar eftersom mannens hud generellt är tjockare och producerar mer talg än kvinnors, och de är därmed oftast fetare i huden.

Svarta pormaskar är vidare oxiderat talg, menar Johanna, som har reagerat med syre och därmed blivit mörka. För att bli av med dem rekommenderar hon en ansiktsbehandling med portömning.

-Det går inte att tvätta bort pormaskar, men du kan genom att ha en bra rengöringsrutin hålla efter det återkommande telget som produceras hela tiden, skriver hudexperten på sin blogg på improveme.se.

Johanna tipsar också om att någon gång i veckan använda AHA-produkter som har en exfolierande effekt. Huden jämnas då ut och porerna ”slipas” ner, vilket gör att de blir mindre.

-Men har du en ”oren” hud med svarta pormaskar, kommer själva innehållet inte att försvinna, utan där måste du ändå gå på en behandling, skriver Johanna.

Bildspel: Så blir du kvitt svarta pormaskar

Bildspel: Så blir du kvitt svarta pormaskar

[email protected]

2012-08-27 13:49:00

Publicerad: 27 augusti 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp