Sminktips från ett proffs

improveme.se

Efter en modellfotografering är det mycket bildredigering som gäller, men det är sminket som lägger grunden. Här får du tipsen till en riktig proffssminkning.

Ständigt ser vi supermodeller på affischer, oavsett om det är i tunnelbanan eller på en internetsajt. Mycket är såklart retuscherat, men grunden är en bra make up. Vad är bättre än att ta tips direkt från en en photoshoot? Inte mycket. Kika in tipsen från make up-artisten Tom Pecheux nedan.

Byt topsar
Istället för att använda vanliga bomullstopsar, byt till några som är tunnare. Använd dem till att definiera kanterna på ditt smink, och ta bort eventuella läppstiftsfläckar.

Böj fransarna

-Genom att böja de yttre fransarna så lyfts ögonen och de ser större ut, säger Pecheux.

Sota ögonen
Om du tänker köra på sotiga ögon, försök att måla en linje längs ögonens nedre, inre del. Smeta sedan ut det så att ögonen blir sotiga.

– Det som blir kvar nära ögonen skapar en mjuk look, men att bara måla utan att smeta ut ger en illusion av mindre ögon, säger han.

Definiera läpparna
Skapa en linje längs läpparnas kontur och fyll sedan dem med en matchande penna. Det hindrar att läppstiftet sedan kladdar och tar sig utanför linjerna.

Bildspel: Sminktips från ett proffs

Bildspel: Sminktips från ett proffs

[email protected]

2012-09-06 14:46:00

Publicerad: 6 september 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp