Smink-expertens bästa skönhetstips

improveme.se

Naturligt i all ära – men om du inte har fötts med jämn hy och välformade bryn då? Skönhetsexperten Johanna Millerhovf tipsar om hur du fuskar fram en perfekt look.

Här är hudterapeuten och makeup-artisten Johannas knep, som hon delar med sig av på sin blogg på improveme.se.

1. Håll dig till ett hudvårdsmärke
Om du blandar flera olika hudvårdsmärken samtidigt eller byter var tredje vecka kan din hud bli orolig och reagerar med stressymptom, som ofta visar sig som röda blemmor. Håll dig därför till ett hudvårdsmärke under en längre tid om du fått bra resultat.

2. Fuska med mineralpuder
Få föds med en perfekt hy. Använd ett bra mineralpuder för att ge ett intryck av den åtråvärda persikohuden som du vill ha. Johanna tipsar om märket Wonder powder från Makeupstore.

3. Jämna ut med primer
Primer är perfekt för att jämna ut stora porer och gropar. Det fungerar som ett grundspackel och passar bra under din foundation.

4. Vägen till perfekta bryn

Vill du ha schysta och välansade bryn är det till att hålla efter dem nästan varje dag. Färga dem varannan vecka för bästa looken, tipsar Johanna.

5. Fusk-bränna med BUSEN

Ett intryck av en jämn och fräsch hy får man genom att använda brun-utan-sol i ansiktet. De bästa är med färgindikator, som bland annat märkena Tan Can och Sheshido, tipsar Johanna.

6. Håll efter med peeling
När man hör ordet kemisk peeling tänker nog många på Samanthas ansikte med ett avskalat hudlager i ”Sex and the city”. Men det finns mildare varianter, som dessutom går att göra hemma. Investera i en kornpeeling och använd den en till två gånger i veckan för en jämn hud.

Bildspel: Smink-expertens bästa skönhetstips

Bildspel: Smink-expertens bästa skönhetstips

[email protected]

2012-09-17 09:32:00

Publicerad: 17 september 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp