Hudens egna aknemedel

improveme.se

Finnar i ansiket kan drabba många, vissa mer än andra. Det finns många medel mot akne, men det bästa kanske finns där du minst anar – på din hud.

Lösningen till akneproblem är närmare än du tror. Forskare har upptäckt att vanliga virusbakterier som lever under vår hud, kan vara ett naturligt botemedel mot finnar.

De kallas för bakteriofager, vilket betyder att de endast äter bakterier och inte människoceller, till skillnad från exempelvis HIV-virus.

Vissa av dessa bakteriofager söker sig till de bakterier som orsakar akne. Det här kan i sin tur användas i forskning för en medicin som verkar mot och kontrollerar finnar bättre än nuvarande medel.

I dagsläget använder man olika metoder för att bli av med akneproblem, exempelvis med hjälp av antibiotika. Problemet här är att bakterierna i aknen kan utveckla ett resistent skydd mot antibiotikan, vilket innebär att den metoden inte längre kommer att ge någon effekt mot finnarna.

Bakteriofager kan däremot döda bakterierna effektivare eftersom det är ett naturligt ämne, till skillnad från konstgjord antibiotika.

Forskare hoppas att kunna utveckla metoden och förhoppningsvis börja testa på människor så snart som möjligt.

Bildspel: Hudens egna aknemedel

Bildspel: Hudens egna aknemedel

[email protected]

2012-10-02 08:17:00

Publicerad: 2 oktober 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp