Fixa en hemmagjord ansiktsmask

improveme.se

Butikshyllorna svämmar över av skönhetsprodukter. Men du behöver inte bli ruinerad för att få en vacker hy. Här är fyra tips på hur du blandar din egen ansiktsmask – hemma.

Vägen till en perfekt hy är närmare än vad du tror. En hel del ingredienser kan du faktiskt ha hemma. 

Lite havregryn eller ett ägg till övers? Så här kan du använda råvarorna till ditt ansikte. 

Farinsocker som peeling
Ett enkelt och billigt sätt att peela dig är att använda farinsocker. Blanda en halv deciliter råsocker med två matskedar olivolja och en halv tesked kanel (som ökar blodflödet vid hudytan) och en halv tesked färsk riven muskot (som verkar antiinflammatoriskt). Applicera på huden med cirkelrörelser och tvätta sedan bort med vatten.

Kanel mot finnar
Tro det eller ej, men kanel är perfekt för att rensa ur tilltäppta porer. Kanelen har antibakteriella egenskaper, vilket är bra mot inflammerade porer.

Blanda två matskedar strösocker, en matsked olivolja, en tesked färsk kanel och en tesked färsk riven ingefära, vilket också verkar inflammatoriskt. Massera på huden med cirkelrörelser innan du tvättar bort det med varmt vatten.

Kanel kan orsaka irritatiterad hud, så prova lite på underarmen först.

Havre som lugnar
Havre lugnar en känslig hud. Blanda två matskedar havregyn med en fjärdedels mosad mogen banan, en tesked mandel eller sojamjölk och en nypa färskriven muskot eller kanel. Klappa den fuktgivande masken på ansiktet (undvik området runt ögonen) och låt verka i tio minuter innan du tvättar bort den.

Äggvita mot rynkor
En ansiktsmask med äggvita passar perfekt om du vill strama åt huden. Vispa ihop en matsked äggvita med en halv tesked honung. Klappa på masken i ditt ansikte och låt verka i 15 minuter. Du bör känna en åtstramande effekt.

Bildspel: Fixa en hemmagjord ansiktsmask

Bildspel: Fixa en hemmagjord ansiktsmask

[email protected]

2014-09-26 08:12:00

Publicerad: 26 september 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp