Varning mot ögonfransförlängning

improveme.se

Produkter som förlänger ögonfransarna har blivit extremt populära. Men nu går Läkemedelsverket ut och varnar för dessa serum eftersom de kan ge kraftiga biverkningar.

Enligt myndigheten innehåller flera av produkterna som stimulerar ögonfranstillväxten prostaglandinanaloger, ett hormonliknande ämne som finns i flera ögonläkemedel och som kan orsaka biverkningar som klåda, ögonirritation och rodnad samt förändringar av ögonfärgen och ögonlocken.

Läkemedelsverket bedömer att det finns en risk att produkter för tillväxt av ögonfransar och ögonbryn, som inte är godkända som läkemedel, kan orsaka biverkningar om de innehåller prostaglandinanaloger. Därför avråder myndigheten konsumenter från att använda produkterna.

Vid misstanke om att man fått biverkningar av denna typ av produkter, till exempel Neulash eller Rapidlash, bör man kontakta sjukvården och skicka in en biverkningsrapport till Läkemedelsverket.

Förutom prostaglandinanaloger
anges till exempel peptider och växtextrakt som ämnen som stimulerar hårtillväxt. Om dessa ämnen kan ge biverkningar är ännu oklart.

Bildspel: Varning mot ögonfransförlängning

Bildspel: Varning mot ögonfransförlängning

[email protected]

2012-10-29 16:03:00

Publicerad: 29 oktober 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp