3 drycker för säkrare solande

improveme.se

Solkräm är såklart det bästa skyddet mot solen, men det finns annat som också kan ge UV-skydd. – drycker.

Gillar du att sola, men är orolig för att solskyddet inte räcker till? Här kommer tre drycker du kan njuta av om du vill ha extra skydd mot solens UV-strålar.

Grönt te
I en färsk undersökning i Journal of Nutrition så visade det sig att kvinnor som drack fyra koppar grönt te om dagen, i tolv veckor, minskade sin risk för att bli solbränd med 25 procent. Dessutom upplevde de att huden blev mer elastisk och allmänt bättre. Det tros vara teets antioxidanter katekiner som absorberar UV-ljuset.

Kaffe
Planerat en dag på stranden? Börja med en kopp kaffe innan du far iväg. En studie från Harvard Medical School har upptäckt att människor som dricker kaffe har mindre risk för att utveckla basaliomcancer än de som inte dricker. Tre koppar om dagen fer cirka 20 procents mindre risk hos kvinnor och nio procent hos män. Forskare tror att det är koffeinet som stimulerar UV-skadade celler till att dö naturligt.

Rött vin
Visst kan det vara gott med rosévin på sommaren, men rött vin kan skydda mot solstrålning bättre. Studier från University of Barcelona visar att proantocyanidiner, en antioxidant i röda druvor, kan hjälpa till att skydda huden mot oxidativa reaktioner som kan uppstå när man solat för länge. Det här kan i sin tur leda till tidiga rynkor och hudcancer. Männen rekommenderas upp till två glas om dagen, och kvinnorna ett.

Bildspel: 3 drycker för säkrare solande

Bildspel: 3 drycker för säkrare solande

[email protected]

2012-11-08 15:03:00

Publicerad: 8 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp