Ansiktsmask med peppar

improveme.se

Vi har hört att för mycket salt kan vara skadligt – men peppar då? Faktum är att kryddan har många fördelar som de flesta inte känner till.

Ett kemiskt ämne i kryddan som heter piperin kan hjälpa till att förebygga bröstcancertumörer från att utvecklas, enligt studier från University of Michigan Cancer Center.

Samma ämne kan också stoppa kroppens förmåga att bilda fett, enligt forskare.

-Det gör att fettceller har mindre sannolikhet att utvecklas, mogna, växa och föröka sig, säger Scott Isaacs, endokrinolog från Atlanta.

Peppar innehåller också andra kemikalier som kan lindra täppta näsor och irritera slemhinnor, det vill säga att snoret lättare kan snytas ut.

Det är emellertid inte bara bra för hälsan, kryddan går även att använda till skönhetssyften: du kan få en slätare, klarare hy med en skrubb gjord på just peppar. Det stimulerar cirkulationer för att ge mer syre och näring till ytan, plus att kornen får bort döda hudceller. Så här fixar du din egen ansiktsmask.

Det behöver du:
1 kopp socker
½ kopp luktfri massageolja
6 droppar apelsinolja
1 nypa peppar

Så gör du:
Blanda allt i en skål och gnid in i våt hud. Ett bra tillfälle är när man badar eller duschar. Låt det sitta någon minut och skölj av det.

Bildspel: Ansiktsmask med peppar

Bildspel: Ansiktsmask med peppar

[email protected]

2012-11-22 13:12:00

Publicerad: 22 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp