Sotade ögon till helgens festligheter

improveme.se

Vill du känna dig extra snygg på festen i helgen? Satsa på en klassisk sotad ögonmakeup som Heidi Klum. Så här får du till den på bästa sätt.

Grunda med primer

Börja med att applicera ett tunt lager primer över hela ögonlocket och uppåt ögonbrynen för att få skuggan att fästa ordentligt och hålla hela natten.

Applicera en brun skugga över hela locket som grund och sudda utåt och uppåt en bit utanför globlinjen. Använd en rundare, mjuk och fluffig pensel.

Fixa rätta svärtan

Sedan är det dags för den svarta skuggan. Använd en lite mindre, plattare och hårdare pensel och börja närmast fransraden. Tryck på färgen. Byt sedan till den mjukare penseln igen och sudda skuggan upp mot globlinjen med små cirkelrörelser. Färgen ska bli svagare ju högre upp du kommer.

Börja med lite skugga så att inte allt faller ner under ögat och bygg på med mer tills du uppnår önskad svärta.

Applicera även lite skugga under ögat för att binda ihop sminkningen. Använd en tunn pensel och börja i ytterkanten av fransraden och arbeta dig inåt, mot fransradens mitt.

Tona med guld

Ta sedan den fluffiga borsten och den bruna skuggan igen och tona ut kanterna av den svarta färgen.

För en mer festlig look kan du ta lite guldig skugga och dutta i ögonvrån och runt hela sotningen.

Avsluta med svart eyeliner, svart kaval på vattenlinjen och svart mascara. Använd lösögonfransar om du vill öppna upp ögot mer och känna dig extra snygg.

Bildspel: Sotade ögon till helgens festligheter

Bildspel: Sotade ögon till helgens festligheter

[email protected]

2012-11-30 10:29:00

Publicerad: 30 november 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp