5 knep för att bota vintertorr hud

improveme.se

Den kalla vintern får oss inte bara att frysa, vår hy tar också stryk. Därför är det viktigt att ge den extra omsorg. Här är fem tips för torr och irriterad hud.

Att pendla mellan köldknäppar och uppvärmning chockar hyn och gör att barriärfunktionen i överhuden bryts ned.

Överhudens huvudsakliga funktion är att fungera som en skyddsbarriär mellan oss och resten av världen. När den bryts ned behåller den inte vattnet som finns i kroppen och resultatet är torr och flagnande hud. Bakterier och föroreningar tränger också lättare ner i huden, vilket kan skapa rodnad och finnar.

För att förhindra detta krävs extra omsorg och massor av fukt. Här är fem knep.

1. Rengör med bomullspads
På vintern kan faktiskt vatten ha en tendens att torka ut huden. Använd därför bomullspads vid rengöring för att minska mängden vatten i ansiktet. Följ upp med ett milt ansiktsvatten för att avlägsna eventuella rester och återställa pH-balansen.

2. Olika krämer för natt och dag
Det låter kanske överdrivet att ha två olika krämer för natt och dag, men faktum är att de gör två olika jobb. Dagkrämen är fuktgivande och skyddar huden från fria radikaler, vilket är extra viktigt på vintern. Många innehåller också solskydd och är lätta att bära under smink.

Medan du sover repareras och återhämtas huden och nattkrämer brukar vara utformade för att hjälpa fukten att tränga in i huden under flera timmar. De innehåller också oftast högre halter av anti-aging.

3. Använd solskydd
Att skydda sig mot solens uv-strålar är viktigt även på vintern trots att det inte är så mycket sol, eftersom det även skyddar mot vind och föroreningar.

4. Glöm inte serumet
Serum innehåller en högre koncentration av aktiva ingredienser än fuktgivande krämer och kan göra stor skillnad för torr vinterhud. Vanliga ingredienser är hyaluronsyra för hydrering, glykolsyra för peeling och vitamin C för att lysa upp och tona pigmentfläckar. Den bör användas före fuktkräm men efter ansiktsvatten.

5. Återfukta inifrån och ut
Återfukta huden inifrån genom att dricka mycket vatten, örtteer som inte innehåller koffein och frukt- och grönsaksjuicer. Frukt och grönt innehåller dessutom antioxidanter och vitaminer som huden behöver för att kunna reparera sig själv.

Bildspel: 5 knep för att bota vintertorr hud

Bildspel: 5 knep för att bota vintertorr hud

[email protected]

2012-12-17 13:28:00

Publicerad: 17 december 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp