Hudläkare i mobilen – med ny app

improveme.se

Skicka ett foto med ditt hudproblem och få svar från läkare inom ett dygn. Det är nu möjligt med nya appen iDoc24. Metoden ska bland annat göra att hudcancer kan upptäckas snabbare.

Utslag, blåsor, misstänkt hudcancer -allt som går att fånga med en mobilkamera kan skickas anonymt till svensklegitimerade hudläkare via iDoc24s hemsida och app för smartphones.

Tanken är att
korta processen som det annars tar att få besöka en läkare.

-Vi hoppas bespara patienter eventuell oro och onödiga besök hos vårdcentralen, säger läkaren och grundaren av iDoc24, Alexander Börve i ett pressmeddelande.

-Dessutom kan man söka sig till oss närsomhelst på dygnet och från varsomhelst, under resan i utlandet eller när man befinner sig på långt avstånd från läkarhjälp.
 
I Sverige drabbas runt 40 000 svenskar av hudcancer varje år och tiden från upptäckt till behandling är avgörande för att kunna bota patienten.

Den nya formen av remittering har testats vid 20 vårdscentraler i Västra Götalandsregionen samt hudmottagningarna vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Skaraborgs sjukhus. Och det visade sig att tiden till operation för patienter med malignt melanom i genomsnitt sänktes från 46 dagar till 14 dagar.

För rådgivning hos iDoc24 räcker bildkvaliteten från en vanlig mobilkamera. Men i sjukvården används ett så kallat dermatoskop, ett förstoringsglas
med belysning, som fästs på mobilen och säkerställer kvaliteten på den digitala remissen.

Kostnaden för att använda appen är 235 kronor och dras via kontokort eller Itunes-kontot.

Bildspel: Hudläkare i mobilen – med ny app

Bildspel: Hudläkare i mobilen – med ny app

[email protected]

2013-01-10 12:30:00

Publicerad: 10 januari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp