Guiden till det rätta hudvårdsköpet

improveme.se

Tycker du också att det är svårt att hitta rätt hudvårdsprodukter? Lugn. Följ dessa steg nästa gång du handlar – och kom hem med rätt kräm.

Att handla rätt hudvårdsprodukter kan vara svårt med tanke på dagens utbud. Vi hjälper dig att hitta rätt i skönhetsdjungeln. Tänk på följande nästa gång du handlar så fixar du snart din drömhud.

Tajma in shoppingen
Det krävs både tid och koncentration att hitta den bästa hudvårdskrämen. Se därför till att gå på jakt då alla andra är på jobbet för att få ut det mesta av tiden. Tidiga vardagsförmiddagar och efter lunch är det oftast lugnare i butikerna och personalen har tid att hjälpa dig.

Be om hjälp
Våga be om hjälp. Personalen i skönhetsbutikerna finns där för att guida dig rätt. Fråga om din hudtyp och vad de rekommenderar. Är den här krämen bra för känslig hud? Hur mycket och hur ofta ska jag applicera krämen? Hur lång tid tar det innan jag märker resultat?

Prova innan du köper
Underskatta inte värdet av att testa produkten innan du köper den, särskilt om du har känslig hud eller allergier. En del butiker har gratisprover så att du kan testa hemma istället för i butiken.

Var försiktig
Du som har eksem eller hudallergier bör undvika produkter som innehåller färgämnen, dofter och eteriska oljor. Botaniska ingredienser kan också orsaka allergiska reaktioner. Se därför till att din kräm är så mild som möjligt.

Välj praktiska förpackningar
Skönhetsprodukternas huvudsyfte är inte att försköna ditt badrum, fastän det såklart är ett plus. Förpackningarnas syfte är att skydda känsliga ingredienser från ljus och luft så att de behåller sin verkningskraft. Ogenomskinliga, täta pumpflaskor är bra exempel.

Var tålmodig
När du väl har investerat i en produkt du tycker verkar bra behöver du bara tänka på en sak: att vara tålmodig. De flesta produkter kräver att du använder dem konsekvent, under minst åtta veckor, för att se någon verkan. En del tar ännu längre tid på sig. Vacker hud är en livslång process -men du når dit med tålamod!

Bildspel: Guiden till det rätta hudvårdsköpet

Bildspel: Guiden till det rätta hudvårdsköpet

[email protected]

2013-01-23 11:01:00

Publicerad: 23 januari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp