Sminkade kvinnor mer respekterade

improveme.se

Vill du ha mer respekt på jobbet? Att bära smink kan hjälpa. En studie visar att makeup stärker kvinnors pålitlighet – och attraktionskraft.

Det har länge varit känt att vackra människor med symmetriska ansikten antas vara mer intelligenta. Och det finns belägg för att tjejer känner sig mer självsäkra när de bär smink.

Men ingen forskning
har tidigare visat på att kvinnor med makeup antas vara mer kompetenta, tillförlitliga och älskvärda, skriver New York Times.

I den nya studien, som bekostadats av sminkföretaget Procter & Gamble men som genomförts av forskare på Bostons universitet, deltog 25 kvinnor mellan 20 och 25 år där några sminkades och några fick vara naturliga. De fotograferades utan att ha sett sig i spegeln så att deras spegelbild inte skulle påverka deras känslouttryck.
 
Bilderna bedömdes sedan av både kvinnor och män, ungefär 50 av varje kön, under några sekunder. Ytterligare runt 100 personer fick också titta på korten, men under en obegränsad tid.

Det visade sig att majoriteten av båda domargrupperna ansåg att de sminkade kvinnorna såg mer kompetenta ut än de osminkade.

-Det finns tillfällen när du vill ge ett kraftfullt “jag är ansvarig här“ typ av intryck och kvinnor bör inte vara rädda för att göra det med hjälp av en djupare läppfärg, säger Sarah Vickery, en av forskarna bakom av studien, till New York Times.

Bildspel: Sminkade kvinnor mer respekterade

Bildspel: Sminkade kvinnor mer respekterade

[email protected]

2013-02-05 08:06:00

Publicerad: 5 februari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp