Lär dig rengöra dina sminkborstar

improveme.se

Har du problem med finnar och oren hud i ansiktet? Dina smutsiga sminkborstar kan vara orsaken. Lär dig det rätta sättet att tvätta dem och slipp problemhyn.

Upplever du också oren, glansig och fet hy? Orsaken kan vara dina otvättade sminkborstar. En sminkborste samlar nämligen på sig gamla sminkrester, döda hudceller och oljor vilket blir en perfekt grogrund för mängder av bakterier. Lär dig tvätta och ta hand om dina borstar så att de håller i flera år.

En otvättad borste
ger inte lika bra resultat när du applicerar sminket. En borste full med smink och smuts kan kännas kladdig och gör sminket ojämnt på huden. Makeup-artister rekommenderar att du rengör borstarna minst varannan vecka om du använder dem varje dag. Makeupsvampar och borstar för concealer och flytande fundation bör du tvätta oftare, helst efter varje användning.

1. Fukta
Börja med att fukta hela borsten i ljummet vatten. Undvik att skölja skaftet då det kan få limmet att släppa så att stråna trillar av.

2. Tvätta
Om du använder borstar av syntetmaterial är diskmedel att föredra vid tvätt. Häll en klick i handen rör runt borsten i cirkelrörelser så att precis alla strån rengörs ordentligt med schampot. Skölj av borsten ordentligt med ljummet vatten tills all diskmedel är borta. Upprepa och fortsätt till borsten är ren.

Använder du borstar av riktigt hår väljer du ett milt schampo istället för diskmedel. För att hålla borstarna riktigt mjuka kan du avsluta med att arbeta in lite balsam innan du sköljer en sista gång.

3. Torka
Håll borstarna med stråna nedåt tills vattnet droppat av. Lägg dem sedan ner på en handduk eller pappersservett och låt dem torka över natten. Det är viktigt att inte ställa dem i ett glas eller liknande då vattnet samlas i borsten istället för att rinna av vilket kan få håret att lossna från borsten.

Bildspel: Lär dig rengöra dina sminkborstar

Bildspel: Lär dig rengöra dina sminkborstar

[email protected]

2014-11-01 11:30:00

Publicerad: 1 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp