True Blood-artikel 2

improveme.se

Anna Paquins karaktär Sookie Stackhouse må vara en älva i HBO-serien ”True Blood” men hon skulle lika gärna kunna vara vampyr. På premiären av seriens sjätte säsong dök hon upp i en vampyrliknande sminkning.

Hon fick sin första Oscar, och därmed sitt genombrott, i filmen ”Pianot” från 1993. Därefter har hon medverkat ibland annat i ”Jane Eyre” och ”X-Men”, men de flesta känner nog igen henne som Sookie Stackhouse i HBO-serien True Blood.

När seriens sjätte säsong hade premiär i Hollywood dök hon upp med blek hy, lösa lockar och tuff ögonskugga -något som gjorde fotograferna blodtörstiga. Men istället för att välja en sotig, rockig ögonsminkning valde hon att köra på en rostigare ton. Dessutom skippade hon de blodröda läpparna och satsade hon på en krämigare och mer naturlig variant.

Vi vet vad du tänker: hur fixar jag looken? Lugn. Så här sätter du tänderna i saken.

Ögonen
Täck hela övre delen med en elfenbensfärgad ögonskugga och fortsätt sedan med en rosig ton. Fixa V-formen och mjuka upp linjerna samt mixa färgerna med små cirkelrörelser. För att ge mer definition till ögonen kan du också använda en svart kajalpenna för att måla en tunn linje längs de övre fransarna.

Plocka sedan fram en bronsig gel-eyeliner för att få till det vingade ögat längs den övre fransen. Börja i inre hörnet och gör linjen tjockare medan den passerar själva ögongloben.

För den nedre fransen bör du använda en bronsad eyeliner. När du kommer till det yttre hörnet, börja måla linjen uppåt så att du kopplar samman den övre vingen med den undre. Avsluta med att mjuka upp linjerna med hjälp av en borste.

Läpparna
Använd en nude lip pencil för att måla utkanterna och fyll sedan i med samma penna, så håller det bättre. Applicera sedan ett krämigt läppstift ungefär i samma ton.

Tyvärr hade hon inte slipat till några huggtänder, men hennes klassiska glugg mellan framtänderna satte ändå pricken över i:et. Det kan vi dock inte hjälpa dig med.

Se Anna Paquin som älvan Sookie Stackhouse i True Blood på HBO och hbonordic.com.

Kika i artikeln hur du får Anna Paquins snygga galalook!

Kika i artikeln hur du får Anna Paquins snygga galalook!

Det var på galapremiären av True Bloods sjätte säsong som vi fick se en strålande Anna.

Det var på galapremiären av True Bloods sjätte säsong som vi fick se en strålande Anna.

I serien är det ofta lättklädda scener...

I serien är det ofta lättklädda scener…

... och ibland får vi se ett och annat nakensex.

… och ibland får vi se ett och annat nakensex.

I verkligheten finns det dock bara en man för Anna – kollegan och partnern Stephen Moyer, som spelar vampyren Bill Compton.

I verkligheten finns det dock bara en man för Anna – kollegan och partnern Stephen Moyer, som spelar vampyren Bill Compton.

[email protected]

2013-06-20 13:53:00

Publicerad: 20 juni 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp