Sköna oljor för huden

Överallt finns det antirynkkrämer, hudlotions och återfuktande oljor. Visst kan de funka, men om du letar efter ett mer naturligt alternativ har vi tipsen till dig.
Eteriska oljor kan hålla huden ung och frisk i och med att det minskar ålderstecken och ger näring till hyn. Här är några bra alternativ som kan göra underverk för din hud.

En
Genom att destillera bland annat träet och frukten från enen får man fram denna olja som håller hyn stram och dödar bakterier som kan orsaka acne.

Olibanum
Den här eteriska oljan är känd för sina anti-åldrande egenskaper. Den kan hjälpa till att reducera rynkor och släta upp huden, samt främja nya hudceller.

Rosmarin
Förutom att vara en populär ört i köket så kan det öka blodflödet när det kommer i oljeform.

Neem
Oljan kommer från säden eller frukterna från neemträdet. Det har varit en traditionell indisk medicin i flera år och är en effektiv behandlande olja för flera hudbesvär. Om man har eksem eller acne kan det hjälpa till att ta bort de värsta symptomen.

Lavendel
Många har nog hört att lavendelolja kan vara lugnande för kroppen, men det fungerar också för att behandla insektsbett och insektsstick. Dessutom kan även denna olja lindra eksem och acne.

Redaktionen
Publicerad: 28 februari 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp