Tipsen till sommarens säkra solande

improveme.se

Få saker är lika avkopplande som en heldag i en solstol på stranden. Men att vistas i direkt solljus är inte speciellt hälsosamt. Sola säkert i sommar med följande tips.

Många känner sig som allra snyggast på sensommaren när de är bruna och fräscha. Men det tar tid att få till den perfekta brännan. Solen är stark under sommarmånaderna och det är lätt att bränna sig vilket kan orsaka många farliga hudsjukdomar. Satsa istället på att skydda huden och sola säkert. Läs vidare och lär dig hur.

1. Spenderar du dagen på stranden tillsammans med ett mindre barn bör du undvika att smörja in hela barnets kropp i solskyddsfaktor. Använd istället heltäckande kläder i första hand och komplettera med solskyddsfaktor. Barn under ett år ska däremot inte utsättas för som överhuvudtaget.

2. Solen är som mest intensiv och skadlig mitt på dagen mellan 11 och 15. Välj därför att sola korta stunder på morgonen eller senare på eftermiddagen för att undvika att bli röd.

3. Använd alltid solglasögon när du vistas i solen. Även billiga solglasögon skyddar dina ögon.

4. Se till att du är ordentligt insmord över hela kroppen. Det är lätt att glömma områden som ovansidan av händerna, fötter, vid kanten av badkläderna och på öronen. Kom också ihåg att smörja in dig igen efter att du badat eller svettats mycket.

5. Om skadan redan är skedd och du bränt dig i solen är det viktigt att du undviker direkt solljus tills huden har reparerat sig. Det kan ta flera dagar, så ha tålamod!

Källa: Vårdguiden

Bildspel: Tipsen till sommarens säkra solande

Bildspel: Tipsen till sommarens säkra solande

[email protected]

2013-07-02 07:00:00

Publicerad: 2 juli 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp