Krämen som jobbar medan du sover

improveme.se

John Blund i all ära, men nattens största hjälte är nattkrämen. I alla fall om din hud får bestämma.

När du sover hämtar både du och din hud ny kraft. Kroppens celler reparerar skador som uppkommit under dagen och förnyar sig under natten. På natten mellan klockan elva och fyra menar forskarna att cellerna är som mest aktiva med en nästan dubbelt så hög aktivitet som på dagen. Därför är natten en perfekt tidpunkt för att tillföra ordentligt med fukt och näring till huden.

Det är viktigt att du använder dig av en nattkräm som passar din hudtyp. Har du exempelvis äldre eller torrare hy kan en fetare kräm vara lämplig. Fråga när du köper krämen vilken som passar just dig.

När sommar går mot höst och senare vinter kan huden upplevas som torrare än den egentligen är. Den kan vara torr enbart på ytan och då kan problemet förvärras om du använder fel produkter. Istället kan en peeling hjälpa dig få bukt med problemet.

Så använder du nattkrämen
1. Börja med att rengöra huden. Avlägsna allt smink och låt huden torka.

2. Ta en liten klick kräm och värm den i handflatorna. Det får krämen att lättare smälta in i huden. Lägg handflatorna mot ansiktet och massera försiktigt in krämen.

3.
Låt verka över natten!

Kom ihåg att det inte finns några mirakelkrämer som ändrar huden på ett kick. Det krävs en rejäl dos tålamod för att se någon märkbar skillnad.

Bildspel: Krämen som jobbar medan du sover

Bildspel: Krämen som jobbar medan du sover

[email protected]

2013-08-27 11:22:00

Publicerad: 27 augusti 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp