Så slutar du sura över celluliterna

Deppar du av groparna? Sluta med det. Här kommer fler anledningarna till varför du inte ska sura över celluliterna.

Celluliter är något många kvinnor lider av. Fula gropar på låren hindrar dig från att ta på klänningen eller bikinin. Faktum är dock att hela 90 procent av kvinnor har det någonstans på kroppen, så du är definitivt inte ensam.

Det går att minska utseendet på celluliterna, men det kräver en kombination av flera olika behandlingar samt en hel del pengar. Allt från laser till massage är några alternativ, men dessa är oftast bara tillfälliga.

Däremot så kan man minska groparna med hjälp av konditions- och styrketräning. Högintensiv kondition kombinerat med styrketräning på de muskelområden där groparna sitter kan hjälpa.

Utöver att så många kvinnor har samma dilemma så kommer här några till anledningar till att sluta deppa över groparna.

Mer vanligt hos kvinnor
Orsaken till att celluliter oftare förekommer hos kvinnor än män är på grund av skillnaderna på strukturen mellan könen. Det som kopplar ihop fettdepåerna är diagonalformade hos män och stora och vertikala hos kvinnor, ungefär som en vaxkaka. Denna form gör att dalarna syns bättre.

Gener spelar roll

Om din mamma har celluliter, eller om du bara går upp i vikt på vissa ställen, så är du mer mottaglig för dessa fettgropar.

Livsstil påverkar

Rökning, jojo-bantning, för mycket skräpmat och för lite träning är några faktorer som kan ge dig celluliter.

Redaktionen
Publicerad: 1 december 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp