Uppdatera sminkväskan för hösten

improveme.se

Nu är det dags att uppdatera sminkväskan. Efter sommarens ljusa färger är det mustiga nyanser som gäller för hösten. Här är fem saker du bör tänka på när du byter makeup.

1. Skippa bronzen
En av de första sakerna att byta ut när det kommer till höstsmink är din bronzer. Ett matt solpuder är fint om du vill skugga ansiktet eller ge det lite färg, men ett skimrande gör sig bäst på sommaren på en solbränd hy.

2. Byt färger
Korallfärgat och turkost är härliga sommarfärger. Men till hösten passar traditionellt grått, brunt och bronze bäst på ögonlocken. Lägg mörk skugga närmast ögonfransarna för en dramatisk effekt, eller sminka stora ögon genom att lägga en ljus skugga över locket och en mörk i globlinjen. Sudda uppåt och utåt.

3. Satsa på mörkare läppar
Till en höstblek hy är det fint med lite färg på läpparna för att inte se ut som ett spöke. En riktigt snygg läppfärg piggar dessutom upp vilken outfit som helst. Om du bar ljusrosa hela sommaren -testa en färg i vinrött eller plommonfärgat.

3. Byt ut din foudation
När det blir kallare ute har många en tendens att bli torra i ansiktet. Byt ut din lätta sommarfoundation till en som är mer återfuktande. Annars finns risken att den ”fastnar” i dina torra partier och det ser lätt ”kakigt” ut.

Prinsessan Madeleine har uppdaterat sminkväskan – och satsar på mörka läppar i höst.

Prinsessan Madeleine har uppdaterat sminkväskan – och satsar på mörka läppar i höst.

[email protected]

2013-09-25 16:05:00

Publicerad: 25 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp