Så löser du nagellacksproblemen

improveme.se

Pensla på – sen är det klart. Att applicera nagellack är oftast en enkel match, men det finns tillfällen då problem kan uppstå. Läs våra tips så slipper du dem.

Det kan tyckas vara lätt som en plätt: du doppar nagellackspenseln i flaskan, applicerar på naglarna och sen du är färdig. De flesta gånger är detta allt som krävs, men ibland uppstår tillfällen då något går fel. Ifall det skulle hända dig: läs denna guide.

Utsmetat
Ju tidigare du upptäcker att nagellacket har smetat ut sig, desto lättare är det att åtgärda. Slicka på, eller fukta försiktigt, motsatt fingertopp och dra ut nagellacket mot nagelns kant.

Spillt

Slarvigt applicerat nagellack kan medföra att du spiller på golvet. Förstör det inte i onödan: gnugga försiktigt på fläcken med en varm, fuktig duk och skrubba sedan bort det överflödiga.

För tjockt

Om nagellacket är för gammalt så bör du byta ut det helt och hållet, men är det relativt nyköpt så finns det en annan lösning. Införskaffa dig en flaska förtunnare för nagellack, droppa ner några droppar i flaskan och rulla den mellan handflatorna -men skaka inte.

Bubblor
Att skaka flaskan kan bilda bubblor i nagellacket, därför bör du rulla den försiktigt mellan händerna. Det går även bra att placera den i frysen i cirka 15 minuter.

Flagnat

Ofta händer det att nagellacket ”krackelerar”, det vill säga att det flagnar. Undvik detta genom att applicera ett nytt lager ungefär var tredje dag.

Svårtorkat
Helst ska du låta naglarna lufttorka efter applicering, men det kan hjälpa att doppa fingrarna i kallt vatten om det tar för lång tid. Tre sekunder räcker, sen sitter det som ett smäck.

När du väl har bemästrat detta, ta en titt på detta bildspel för att inspireras av kändisarnas nagellack.

Bildspel: Så löser du nagellacksproblemen

Bildspel: Så löser du nagellacksproblemen

[email protected]

2013-10-11 08:49:00

Publicerad: 11 oktober 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp