Så undviker du mascaramisstagen

improveme.se

Klumpar, fel borste och för tjock formula. Användning av mascara känns som en självklarhet i såväl vardgsmake-up som till fest – men ändå gör vi alla de där misstagen. Improveme.se lär dig lösa dem!

Vem vill inte ha långa, svepande ögonfransar som faktiskt är dina egna? Dagens mascaror inger löften om allt det här, men har du egentligen koll på hur du ska göra för att lyckas?

Health.com listar de här tipsen för hur du ska lyckas få till avundsvärda, flirtiga fransar.

Håll koll på konsistensen

Har du någonsin funderat över varför mascaran ramlar ner som mörk aska under ögonen och på kinderna? Orsaken beror troligtvis på att mascarans formula är för torr. Ta reda på hur mascaran känns innan du applicerar den. Om den är smetig och tjock är den antagligen för välanvänd och borde kastas. Mascaror håller vanligtvis i tre månader, så försök att komma ihåg ungefär vid vilken tidpunkt du öppnade den eller anteckna med en markeringspenna på hylsan.

Undvik klumparna
Ögonfransar som kladdat ihop sig till klumpar ser inte speciellt snyggt ut. Oftast är det borsten som är boven i dramat. Se till att du skrapat av överflödig mascara från borsten och dra den sedan i en svepande rörelse så all färg täcker hela fransen, från rot till topp. Ett tips är att använda en sick-sack-rörelse vilket också hjälper till att separera fransarna från varandra. Om det ändå bildas klumpar kan du rädda situationen genom att kamma igenom fransarna med en torr, ren borste.

Pumpa inte
En av mascarananvändandets grundregler är att aldrig pumpa borsten upp och ner i hylsan. Det som händer är att luft pumpas ner vilket får mascaran att torka ut snabbare. Vrid istället på borsten nere i hylsan för att den ska fånga upp så mycket färg som möjligt.

Var noga med rengöring
Håll dina fransar friska och fina genom att grundligt tvätta bort din make-up noggrant på kvällen innan du går och lägger dig. Se till att du fått bort alla spår av sminket då överblivna rester kan torka ut fransarna.

Bildspel: Så undviker du mascaramisstagen

Bildspel: Så undviker du mascaramisstagen

[email protected]

2014-01-10 13:09:00

Publicerad: 10 januari 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp