Så slipper du påsar och mörka ringar

improveme.se

Känner du dig pigg och är trött på att mötas av mörka ringar eller påsar under ögonen i spegeln? Du är inte ensam.
Här är några smarta knep för att bli av med problemen.

Påsar under ögonen?

Det är ett vanligt problem och kan vara ärftligt, orsakas av dålig kost eller uppstå i samband med allergier. Många får också påsar under ögonen när de sover för lite -men du kan även få trötta ögon om du sover för mycket.
 
Så blir du av med problemet

• Studier visar att koffein, nikotin och socker kan orsaka påsar under ögonen. Se därför till att äta hälsosamt och drick mycket vatten, minst åtta glas om dagen.

• Håll huvudet högt. Genom att sova på rygg med ett par kuddar under nacken undviker du vätskeansamling under ögonen som utvidgar venerna. Se även till att du får den sömn du behöver, varken mer eller mindre.

• Vaknar du trots allt med svullna ögon på morgonen -kyl ner dem med en kylande ögonkräm. Flera produkter på marknaden har en kylande metall-applikator. Ett annat smart knep är att förvara krämen i kylskåpet så är den kall och redo när du behöver den. Var bara lite försiktig så att din hud inte får en köldchock.
 
Mörka ringar under ögonen?

De beror oftast på att huden där är så tunn vilket gör att blodådrorna som löper under ögat syns igenom. Mörka ringar kan vara ärftliga, bero på sjukdom, dålig sömn eller kost.
 
Så blir du av med problemet

• Se till att sova tillräckligt många timmar. Brist på sömn kan nämligen orsaka att blodådrorna under ögonen utvidgas, vilket gör att huden upplevs som mörkare och blåare.

• Ät en varierad kost med mycket frukt och grönsaker. Vitaminbrist och en allt för saltrik mat kan förvärra problemet med mörka ringar. Drick också mycket vatten.

• En concealer är en snabb lösning. Välj en variant som är anpassad för huden under ögonen då de har en lättare formula som inte fastnar i de fina vecken.

Bildspel: Så slipper du påsar och mörka ringar

Bildspel: Så slipper du påsar och mörka ringar

[email protected]

2014-02-26 15:20:00

Publicerad: 26 februari 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp