Har du problem med akne, mörka fläckar eller glåmig hy? Lösningen hittar du i skafferiet. Vad du äter påverkar nämligen huden minst lika mycket som dyra krämer.
För inflammation: Har du röd och irriterad hud? Då ska du äta röd och gul paprika. De är rika på karotenoider, som lugnar rodnad. Dessutom innehåller grönsaken mycket C-vitamin, vilket främjar hudens egen produktion av kollagen och som är nödvändigt för att minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor.
För akne: Om du lider av akne är det bra att äta napakål. Den salladsliknande kålen har ett högt värde av zink, som kan lugna huden och minska uppkomsten av finnar.
För mörka fläckar: Spenat och sojabönor är bra mot mörka fläckar i ansiktet. De är båda mycket rika på antioxidanter som kan hjälpa till att bleka hyperpigmenteringen.
För mer lyster: Känner du dig glåmig? Morötter innehåller betakaroten, en form av A- vitamin, som optimerar hudens cellförnyelsen och ger mer lyster.
För slätare hy: Antioxidanter är bra för huden. Rödbetor innehåller antocyaniner, som är en av de mest kraftfulla antioxidanterna, och motverkar fria radikaler och uppkomsten av fina linjer.
2014-07-31 12:45:00