Isländsk hudvård intar svensk mark

Från en helande kräm till ansiktskräm och schampo. Nu intar isländska Sóley Elíasdóttir den svenska skönhetsmarknaden med sina ekologiska favoriter.

–– Jag har utgått från en tradition som sträcker sig generationer tillbaka i min familj, säger hon.

Med handplockade örter från den isländska naturen vill film-och teaterikonen Sóley Elíasdóttir att vår hy ska glänsa. Genom att följa traditionen som sträcker sig 16 generationer bakåt i släkten har Sóley skapat en huvdårdsserie med ekologiska ingredienser.

Syftet med serien är att de ska kunna användas av hela familjen, kvinna som man, ung som gammal. Doften är neutral och passar personer med känslig hy extra bra. Den första produkten som nådde marknaden var allt-i-allo-krämen Graedir, som betyder helare. Krämen lanserades 2007 och verkar sedan dess som bas i alla Sóleys produkter.

– Graedir är en produkt som länge funnits i min familj. Vi har använt örterna för att läka alla typer av åkommor genom generationer. Den är toppen för oss skandinaver som vistas månader i kallt och torrt klimat, säger hon.

En av de mest uppseendeväckande peodukterna är ansiktsmasken steinEY. Den torra mineralmasken innehåller nämligen aska från den omskrivna vulkanen Eyjafjallajökull.

– Många var arga på den isländska vulkanen när alla flygplan tvingades ställa in sina flighter på grund av askmolnet. Vi bestämde oss därför för att göra någonting bra av det, och resultatet blev en djuprengörande lermask.

Sóley Organics säljs bland annat exklusivt på Högberga gård på Lidingö och på gorganic.se.

 

Produkterna märkta med

Produkterna märkta med “Graedir” är extra vårdande. Schampot passar exempelvis perfekt för dig med torr hårbotten och är toppen för besvär med psoriasis.

“Vi ville göra något bra av vulkanutbrottet 2010 och skapade därför en lermask”, säger Sóley om steinEY som innehåller aska från Eyjafjallajökull.

Redaktionens favoriter är rengöringen fersk white, ansiktsskrubben GLÓey och dagcremen eyGLÓ. Produkterna kostar mellan 285 och 449 kronor på gorganic.se.

Redaktionens favoriter är rengöringen fersk white, ansiktsskrubben GLÓey och dagcremen eyGLÓ. Produkterna kostar mellan 285 och 449 kronor på gorganic.se.

isabella.eklof@improveme.se

2015-03-23 11:35:00

Isabella Eklöf
Publicerad: 23 mars 2015

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna