Få strålande hud med hjälp av choklad

Att mörk choklad är nyttigt är nog något de flesta chokladälskare har koll på. Och nu är en ännu lite nyttigare för foskare vid Cambridge University har nu tagit fram en liten bit choklad som ska göra att huden får sig en boost. 10 års forskning kring en ny teknik som möjliggör kakaopolyfenolernas och astaxantinets effekt att snabbt upptas av blodomloppet i hudvävnaden, istället för att brytas ned av metabolismen gör att hudens åldrande ska avstanna, eller gå långsammare i alla fall.

Esthechoc, som chokladen heter skyddar huden från åldrande genom ökad mikrocirkulation och bättre syretillförsel i huden, som i sin tur ökar lystern och reducerar skador som huden utsatts för med åldern.

– Att stoppa åldrandet går inte, men vi kan sakta ner det, säger en av forskarna som tagit fram Estechoc.

estechocclosed

För att uppnå effekten av slätare hud inifrån ska man äta en bit choklad varje dag i tre veckor. Sedan kan man givetvis fortsätta hur länge man vill efter det.

– Vi är väldigt glada att esthechoc äntligen lanseras i Sverige, en riktig feel-good produkt för alla oss som vill äta choklad med gott samvete. Chokladen är helt naturlig och tränger in i huden där vanliga ansiktskrämer och hudlotions inte kommer åt, säger Maria Persson, marknadsansvarig för esthechoc i Sverige.

Esthechoc har ett rekommenderat försäljningspris på 449 kronor per förpackning och finns till försäljning hos utvalda hudvårdskliniker, spa, skönhetsbutiker och på esthechocs hemsida med säljstart i slutet på september

 

Publicerad: 2 oktober 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp