Lancôme satsar på superkändisar i serum-kampanjen

I sin senaste kampanj satsar Lancôme på inte bara ett av sina stora affischnamn, nej de tar till storsläggan och använder inte mindre än fyra av sina mest kända ansikten. De som visar upp serumet Lancôme Advanced Génifique Youth Activating Concentrate är skådespelarna Kate Winslet, Lupita Nyong’o, Penelope Cruz och Lily Collins. Fyra vackra kvinnor från 25 till 40 år som visar att skönheten inte sitter i åldern. Sköter man om huden på rätt sätt bevarar man skönheten och spänsten bättre än om man struntar i det. Det säger sig självt.

lilykate
Lily Collins är 25 år och Kate Winslet 39 år är två av Lancômes mest kända ansikten.

Att använda serum och sedan dag- eller nattcreme är en självklarhet för många, medan andra tycker att det är ”onödigt och gör ingen nytta”. De som hävdar det senare har i de flesta fall inte testat serum själva.

Är det onödigt då? Varför ska man använda serum och inte bara ansiktscreme? Eftersom molekylerna i ett serum är mindre än i en creme kan de tränga djupare ner i huden, ner till lagret som kallas dermis. Serum fungerar som en katalysator till din övriga hudvård och kan speeda upp effekten av dina produkter upp till ca 3 gånger.

Om din dagcreme skyddar och vårdar huden, och en nattcreme reparerar och återuppbygger den, har serumet alltså till uppgift att förstärka dessa produkters verkan från djupet.

penelopelupita
Penelope Cruz 40 år och Lupita Nyong’o 32 år är de två andra kvinnorna i kampanjen som visar att de är stolta över sitt utseende och ålder.

Det finns olika sorters serum, bland annat porsammandragande, uppstramande eller återfuktande. Att tänka på är dessutom att man kan behöva olika sorters krämer och serum beroende på hur du och din hud mår. Hudens dagsform kan ändra sig beroende på hormoner, årstid, sjukdom och andra orsaker. Så om du inte riktigt vet vad din hud behöver är det alltid en bra idé att fråga, eller till och med göra en hudanalys innan du köper nytt.

Louise Flinck
Publicerad: 25 juli 2015
Foto: Instagram, Lancome-usa

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på