Så håller du myggen borta med hjälp av lavendelolja

Så här på sensommaren är det en baggis att blotta fräsch och skimrande hud. En lättare torrolja som lämnar benen återfuktade, glansiga och kladdfria.

Min personliga favorit just nu, Lavender Body Spray från Kerstin Florian, är uppbyggd på den eteriska lavendeloljan. Denna härligt doftande kroppsolja liknar inget annat jag tidigare provat. Mycket tack vare oljans lätta och kladdfria konsistens.

textbild-1-lavendel

Visste du till exempel att mygg inte alls gillar lavendel? Lika märkligt som det låter var jag först skeptisk. Men efter ett par testkvällar ute på verandan på landet kan jag faktiskt intyga om att myggen höll sig borta.

Lavendel har dessutom en lugnande effekt på solkysst hud och en rastlös själ. Ångorna från denna magiska växt verkar lugnande. Därför har jag numera flaskan alltid ståendes på mitt nattduksbord. En riktig sängfösare för hud och huvud med andra ord.

Vill man komplettera denna torrolja med en ansiktsolja kan jag rekommendera Clarifying Lavender Oil från Kerstin Florian. Denna är fetare och dämpar dessutom klådan av myggbett.

bylinebild-Ricki

Båda produkterna finner du i deras nätbutik här.

Ricki Petrini
Publicerad: 6 augusti 2015
Foto: Alamy

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på