Senaste skönhetstrenderna från Korea

Om man vill veta vad de senaste skönhetstrenderna är ska man vända sig mot asien, eller närmare bestämt Korea. Det är här man är först med det senaste. Bb-krämer och sheetmasks – jadå dessa heta skönhetsprodukter kommer från Korea.

Amerikanska Cosmopolitan tog fasta på detta och undersökte vad som är inne i Korea just nu. Och som förmodligen kommer att bli stort här också om ett tag.

Ska man sammanfatta tre av de största trenderna så är det att man verkar ha tröttnat på att fixa och dona med produkter som tar lång tid. Nu ska det gå fort men samtidigt vara lika effektivt som tidigare.

splashmasks-2

Splash mask

Istället för traditionella masker som gärna ska ligga på ansiktet i åtminstone 20 minuter kommer nu Splash mask. En mask som snarare är som en kräm man smörjer in ansiktet med i duschen. Låt det sitta på i 15 sekunder (typ när du masserar in schampoo i håret) och skölj av. Splash maskerna doftar fruktigt och gott och ska pentetrera huden och lämna ansiktet slätt, mjukt och återfuktat.

remegpeeling

Aqua peelings

Att man behöver återfukta huden är något de verkar ha tagit fasta på för en annan het trend är vatten-peeling. Alltså peeling utan korn som kan göra den som är känslig röd och med en uttorkande känsla. De nya ”aqua-peels’en” är baserade på syror som AHA och BHA. Dessa sopar bort eventuella pormaskar och oljig hud. Den tar bort döda hudceller som täpper till porerna och efterlämnar en klar, återfuktad och strålande hud.

Blithe_Tundra_Chaga_Pressed_Serum_1024x1024_2cf66828-0539-4b5a-92d9-448ffbb21246_grande

Allt i ett produkter

Nu har koreanskorna tröttnat på att hålla på med tio olika steg för att bli vackra. Serum, krämer och grejer i många olika burkar är gammalt, istället vill man ha hudvårdsprodukter som innehåller allt i ett.


Text: Louise Flinck
Publicerad: 24 november, 2015