Stort solskyddstest: Här är sommarens bästa val

Alla som varit en dag på stranden och kommit hem och duschat vet hur huden fullkomligt slurpar åt sig lotion efteråt. På sommaren behöver du solskydd och fukt från både in- och utsidan.

Om vi inte har någon vätska att svettas ut kan kroppen inte kylas ner och vår kroppstemperatur kan då stiga så högt att vi blir ordentligt sjuka. Därför rekommenderas att man dricker minst tre liter vatten om dagen. Om det är varmt eller du sportar se då till att få i dig ännu mer vätska, helst vanligt vatten.

SPF (Sun Protection Facotor) är heller inget nytt men regelbundna påminnelser gör att vi idag är bättre på att skydda oss mot solens farliga strålar än tidigare. Nu kommer dessutom alltfler produkter med SPF 50+.

Även utsidan behöver massor av fukt, dels behöver du smörja dig med skyddande solkräm för att inte bränna dig och/eller skada huden. För även de som sällan blir röda och bränner sig behöver solskyddsfaktor, tro det eller ej. Hudcancer drabbar alla. Samma sak med pigmentering. Det är inte farligt men det är inte heller så kul att få fläckar i ansiktet och på kroppen om man faktiskt kan undvika det.

Sedan behöver du också återfukta huden med en bra lotion. Dels bevaras solbrännan bättre men du ger även det stramande skinnet en välbehövlig boost.

I vårt bildspel får du tips på bra lotioner och solkrämer.

 

 

 

 

Louise Flinck
Publicerad: 3 juli 2015

Vintersäkra makeupen

Undvik torra läpparna