Bli en vacker sommarbrud

Vi ger dig tipsen som gör dig till sommarens vackraste brud.

Less is more
Akta dig för den överspacklade looken; mer makeup gör dig inte automatisktsnyggare. Eftersom du troligtvis kommer att vara klädd i vitt framträder din sminkning dessutom ännu tydligare, så satsa på en mer diskret, naturell look. Du ska se ut som en förbättrad version av dig själv, inte som någon helt annan.

Testa innan

Om du provar helt nya makeup-produkter, en annorlunda typ av sminkning eller om du anlitat en makeupartist är det en bra idé att göra en provsminkning innan bröllopsdagen. Lägg hela makeupen och kolla att allt ser bra ut och att du trivs i looken. På så sätt kan du göra vissa justeringar innan det är dags på riktigt.

Kör samma look
Du vill känna dig nöjd med ditt utseende och “som dig själv“ på bröllopsdagen, så det är inte rätt tillfälle att börja experimentera ordentligt. Brukar du fokusera på ögonen eller satsa på markerade läppar, så gör det även denna dag, eventuellt med små justeringar. “Då känner du dig mest bekväm“, säger makeupartisten Trish McEvoy till Allure.com.

Skippa fejkbrännan

Visst är det lockande att satsa på en rejäl spraytanning eller brun-utan-sol-insmörjning innan bröllopet, men risken finns att det blir ojämnt. Tänk på att det är bättre att vara lite blek än att se brunfläckig ut. Ditt ansikte ska vara i samma nyans som halsen och resten av kroppen.

Fixa rätt ljus
Försök att applicera din makeup i samma sorts ljus som det kommer att vara på vigseln och mottagningen. På så sätt vet du att det du ser i spegeln kommer att vara detsamma som hamnar på fotona från bröllopet.

Redaktionen
Publicerad: 24 maj 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp