Giseles bästa skönhetstips

Gisele Bundchen är en av världens absolut bäst betalda supermodeller. Nu avslöjar hon sina egna sminkknep och hur du lägger en make up – så du inte ser ut som en bulldog.

Vad är nyckeln till att se så fantastiskt ut på bilderna?
– Allting handlar om ljuset. Det är genom ljuset som ansiktet får bra vinklar. Om du är utomhus i det heta sommarvädret så får du mörka ringar och solen skapar skuggor. Så inga utomhusbilder mellan 12 och 14.

Är det allt?
– Sen ska du alltid pudra panan och linjerna som går från näsan och ner runt munnen så du inte ser ut som en bulldog. När de områdena blänker är det fruktansvärt. Och så lite gloss på läpparna så de inte verkar uttorkade.

Vilka skönhetsknep har du tagit in under alla år?

– Jag hade en otäck finne på näsan och en make up-artist gav mig Nelsons Acne Gel. Jag bara strök på lite och finnen försvann. Det var fantastiskt.

Nåt mer?

– Om du sotar dina ögon så kan en liten beige- eller guldpenna i de innersta ögonvrån öppna upp området. Men det här ska du bara göra om skuggan är riktigt mörk. En ljus penna kan göra så att dina ögon ser ut att sitta för långt ifrån varandra, som en fisk. Jag brukar sätta svart mascara på mina ögonfransar för jag har själv små hamsterögon. Med mascaran så blir de större.

Efteråt när all make up är på. Hur får du av den?
– Min hud är känslig så jag måste använda sånt som inte irriterar den. Jag byter rengöringskrämer ofta, men jag är trogen sättet jag tar bort mascaran på. ”Lancôme’s pink foaming cleanser” är en favorit för ansiktet och ”Victoria’s Secret Total remover” för ögonen. Båda är milda och passar mig bra.

Du reser som attan. Vad finns i din neccesär?

– Deodorant, tandborste, tandkräm, munsköljningsmedel och en tandställning.

En tandställning?
– Jag har tandställning under natten då en av mina tänder rör på sig. En fotograf använde sidoljus och som skapade en skugga över min mun. När jag såg polarodifotot såg det ut som jag inte hade några tänder. Så jag gick till tandläkaren och skaffade en tandställning.

Du äter gärna kakor. Sitter ditt utseende i generna?
– Jag älskar utomhussport som vollyboll och försöker spela så ofta som jag kan. Sedan kollar jag bara på tv kanske två gånger varje år. Jag är ingen soffpotatis och sitter aldrig ner i soffgruppen. Om jag är hemma så städar jag, matar mina hundar och såna grejer. Livet är för värdefullt för att slösas bort.

Kvinnor älskar ditt hår. Hur får du det så snyggt?

– Jag gör inte så mycket. Jag tvättar det men äger ingen borste. Om ändarna blir slitna så lägger jag i lite serum och så ser mitt hår ut som det gör.

På plåtningarna fixar du dina ögonfransar och sminkar dig själv. Är du make up-artist också?

– Jag gör alltid mina egna ögonfransar för det blir för svårt om nån annan ska vara nära mina ögon och fixa. Jag har  blonda ögonfransar så jag försöker göra dem lite gråbruna med en penna från Pout, Blonde Bombshell.

Redaktionen
Publicerad: 19 februari 2017
Foto: Alamy & IBL

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp