Sminka fram perfekt hy

Få har en naturligt perfekt hud, men med make up kan vi skapa en illusion av det. Det är extra bra då du vill vara extra snygg på en fest eller vid någon annan viktig händelse. Vi lär dig hur du lyckas!

Börja med primer
En bra primer kan göra stor skillnad, då den jämnar ut huden, fyller i fina linjer och ger resten av makeupen ett bättre underlag att fästa vid.

Hitta din foundation
Testa dig fram -eller ännu hellre, rådfråga en expert -när det gäller att hitta rätt foundation för dig. Välj en som ger precis den täckningsgrad du behöver och som matchar din hudton perfekt.

Applicera på rätt sätt

Det räcker dock inte med att ha en bra foundation. Du behöver också lyckas med applikationen. En bra riktlinje är att dutta en liten “klick“ i pannan, en på näsan, en på vardera kind och en på hakan. Använd sedan en svamp, en foundationborste eller rena fingrar (det är viktigt att tvätta dem innan för att undvika bakterier och extra fett i ansiktet) för att sprida ut din foundation jämnt över ansiktet.

Dölj skavanker
En concealer är till för att täcka över de små skavanker som eventuellt fortfarande syns efter att du applicerat din foundation. Det kan vara finnar, röda näsvingar, pigmentfläckar eller mörka ringar under ögonen. Tänk på att du behöver en gulare nyans för att täcka över röda partier.

Dags att pudra näsan
Avsluta genom att fixera din makeup med ett löst transparent puder som du borstar lätt över ansiktet. Fokusera på feta partier som näsan och pannan.

Redaktionen
Publicerad: 21 oktober 2018
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp