Snabb ögonsminkning

Ingen tid att sminka dig? Ingen fara. Med vår make up-guide blir du festens ögongodis på nolltid.

Ibland har man bråttom och då finns inte tid för en bra sminkning. Men man behöver inte göra det svårare än nödvändigt. Med enkla, snabba sminktips för ögonen kan du få en fräsch look på bara några minuter.

Ögonfransar
Att få riktigt snygga fransar krävdes förut lösögonfransar där även lim var nödvändigt. Nu för tiden kan man dock få samma look med hjälp av några drag från mascaraborsten.

–– De nya formlerna har en perfekt kombination för att ge mer volym och längd till fibrerna, säger Melissa Silver, en make up-artist från New York.

För maximal effekt råder vi dig att börja borsta från rötterna av ögonfransarna och ”vicka” fram och tillbaka, istället för att bara borsta rakt ut.

Ögonlock
Det övre ögonlocket får ofta sin dos när det gäller ögonsminkning, vilket gör att vissa kanske glömmer området under ögonen.

–– Att dra en linje under de nedre ögonfransarna i en ljusare färg ger en omedelbar, ögonöppnande effekt, säger kändissminkösen Molly R. Stern och fortsätter:

–En markering med vitt på samma ställe lyser upp dina ögon.

Gillar man inte sotig make-up för att framhäva ögonen går det också bra att använda pärlfärgade skuggor som lila, grönt, blått, och guld.

–– Det ser bra ut på alla och är inte lika hårt som grått och svart, säger make up-artisten Carissa Passerella från Denver.

Först använder du en kompakt borste för att applicera färg på ögonlocket (från fransroten till vecket) med små rörelser fram och tillbaka. Sedan byter du borste och applicerar en lite mörkare ton på yttre delen av ögonlocket.

Redaktionen
Publicerad: 12 augusti 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp