Borstarna du behöver

Att välja bra smink är grundläggande för en snygg makeup, men minst lika viktigt är rätt redskap för att lägga sminket. Så här går du tillväga för att hitta de perfekta borstarna.

Skaffa ett borstset
Det finns penslar och borstar för alla möjliga ändamål, men de fyra viktigaste är en en stor puderborste, en mindre, fluffig rougeborste, en pensel för ögonskugga och en smalare pensel som du kan använda för att lägga eyeliner och sudda ut kontraster.

Prioritera kvalitet
Det kan vara frestande att köpa billiga makeupborstar, men de dyrare har ofta bättre kvalitet och blir billigare i längden, eftersom de håller längre.

Välj rätt material

Naturliga strån är bättre, eftersom de är fluffigare och har en hinna som “håller fast pigmentet tills du placerar det precis där du vill ha det i ansiktet“, säger makeupartisten Troy Surrat, som jobbar med Freida Pinto och Jennifer Lopez, till Allure.com. Syntetiska borstar är dock bäst lämpade för att applicera krämer och flytande makeup.

Rengör verktygen

För att få borstar och penslar att hålla länge, och för att hålla dem rena och fria från bakterier, måste du rengöra dem regelbundet. En gång i månaden är lagom. Använd då en speciell rengöringstvål för makeupborstar, gnugga försiktig in den i borsten, skölj dem ordentligt, pressa en handduk eller hushållspapper mot borsten och låt den torka liggande.

Redaktionen
Publicerad: 28 februari 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp