Så behåller du läppfärgen hela dagen

Färgstarka läppar är en trend som håller i sig. Men att behöva fylla i färgen varje timme är inte det roligaste. Lär dig sminka läpparna till hållbar färg hela dagen!

Läppar målade i en stark färg är riktigt snyggt både till vardags och fest. Men det är inte det lättaste att få färgen att hålla en hel dag. Följ 4-stegsguiden nedan och få till fina läppar med hållbar färg.

1. Förbered
Läppstift fäster bäst på mjuka läppar. Börja därför med att smörja in dem med ett läppbalsam. Fortsätt med en primer anpassad för läpparna. Har du ingen sådan går det bra med en vanlig primer.

2. Rama in
Rama in läpparna med en läppenna i samma färg som stiftet. Börja med överläppen och måla konturerna. Fortsätt sedan med underläppen. Fyll sedan i hela läppen med läppennan. Det kommer få stiftet att fästa bättre.

3. Fyll i med stift
Dags för läppstiftet! Använd gärna en läppensel för att få färgen jämn och fin. Se till att inte måla på för mycket färg då risken är större att färgen försvinner om du överdoserar. Börja måla i mitten av läppen och jobba dit utåt. Undvik mungiporna.

4. Pudra
Doppa en torr pensel i löst puder och pensla på läpparna. Se till att du pudrar hela läpparna så de blir helt matta. Applicera sedan ett till lager av läppstiftet med hjälp av penseln. Klart!

Redaktionen
Publicerad: 6 februari 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp