Så fyller du i dina ögonbryn

Långa, svepande ögonfransar i all ära. Men dina ögonbryn förtjänar faktiskt också lite kärlek och omtanke. Improveme.se lär dig fylla i dem på bästa sätt.

Pricken över i:et till en perfekt makeup är snyggt stylade ögonbryn. Fyller du i dem på rätt sätt kommer de både hjälpa till att öppna upp blicken och rama in ögonen. Läs vidare för att lära dig hur du fixar stans snyggaste ögonbryn.

Rejäla, buskiga bryn må vara på modet. Men är de för vildvuxna kan du behöva plocka ett par strån ändå. Processen blir enklast och mindre smärtsam om du plockar brynen när du precis klivit ut ur duschen.

Så här plockar du brynen
1. Plocka i hårets riktning för att minimera smärtan och förhindra fula märken.
2. Satsa framförallt på att plocka bort de små stråna under ögonbrynet. Börja vid näsroten och jobba dig utåt. Plocka underifrån.

När ögonbrynen har fått en fin form efter plockningen är det dags att fylla i dem. Börja med att borsta ögonbrynen snett uppåt och utåt med en ren mascaraborste för att ge intryck av en pigg och öppen blick. Borstar du dem nedåt kommer du tendera att se trött ut.

Så här fyller du i brynen med ögonbrynspenna
Måla med korta drag mothårs för att undvika att måla huden istället för stråna. Börja inne vid näsroten och jobba dig utåt.

Så här fyller du i brynen med ögonbrynsskugga
Se till att du valt en färg i rätt nyans att skugga brynen med. Använd en snedställd borste och måla med korta drag medhårs. Börja närmast ögonen och skugga utåt.

Följ ögonbrynets naturliga form när du fyller i brynen. Bågen, ögonbrynets högsta punkt, ska vara ifylld. Avsluta genom att borsta igenom dem igen med en ren mascaraborste. Fixera med genomskinlig ögonbrynsgel. Har du ingen sådan kan du forma dem med hjälp av en tandborste och lite hårspray.

Redaktionen
Publicerad: 25 februari 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp